YEREL HABER 15.06.2024 16:45:00 99 0
Haberi Sesli Oku

ÇEKÜL Kültür Elçileri Balıkesir'de buluştu

ÇEKÜL Kültür Elçileri Balıkesir

Edremit ilçesindeki 16 farklı okuldan 23 öğretmen ve 634 öğrenci doğa, kültür ve insan arasındaki ilişkiyi keşfetme yolculuğuna çıktı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “ÇEKÜL Kültür Elçileri: Balıkesir Kentimin Öyküsü Eğitim Programı” başarıyla tamamlandı. Şubat 2024'te başlatılan program, Edremit ilçesindeki 16 farklı okuldan 23 öğretmen ve 634 öğrenciyi doğa, kültür ve insan arasındaki ilişkiyi keşfetme yolculuğuna çıkardı.

21-22 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri ile başlayan programda, 27 öğretmen "Kentimin Öyküsü" kılavuzunu öğrencileriyle uygulamaya koydu. Kılavuzda yer alan 20 etkinlik, sınıf içi ve kent genelinde gerçekleştirildi. Örneğin, öğrenciler Antandros Antik Kenti'ni ziyaret ederek "Eskinin Bilimi Arkeoloji" etkinliğini gerçekleştirdiler. 

"Motiflerdeki Doğa" etkinliği ile bölgedeki canlıları ve bu canlıların kültür üzerindeki etkilerini keşfettiler. "Geçmişten Öğreniyorum" etkinliği ile miras, bellek ve müze kavramlarını öğrendiler. "Geleneksel Konutlar" etkinliği ise yerel mimariyi tanımalarına olanak sağladı.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE SERTİFİKA VERİLDİ

12 Haziran'da programın kapanış etkinliği, IDA Madra Jeoparkı Müzesi'nde düzenlendi. Etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Derya Solak, ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ilgın Sözen ve Bilgi Ağacı Eğitim Uzmanı Pınar Ayöz Saydam katıldı. 24 öğretmen ve öğrencilere katılım sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninin ardından katılımcılar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek yerel tarımsal ürünler hakkında bilgi aldılar.

Başarıyla tamamlanan “ÇEKÜL Kültür Elçileri: Balıkesir Kentimin Öyküsü Eğitim Programı”nın, önümüzdeki dönemlerde Balıkesir'in diğer ilçelerindeki öğretmen ve öğrencilerle de buluşması planlanıyor.

Bu program, öğrencilerin doğa, kültür ve insan arasındaki bağı daha iyi anlamalarına yardımcı olurken, öğretmenlerin de bu konudaki bilgilerini pekiştirmelerine katkı sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu ortak çalışması, kentin eğitim ve kültürel gelişimine önemli bir katkı sundu.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 



Sancaktepe'de çöplerinizi gündüz saatlerinde atmayın!

Alper Yeğin'den cemevi sorununu çözme sözü

Sancaktepe Fen Lisesi'ne kavuşuyor! İlçede ilk resmi fen lisesi hizmete giriyor

Ünlü oyuncunun Sancaktepe'deki ölümünde sebep belli oldu

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Özbaş'tan Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ziyaret

İngiliz George'un Sancaktepe'deki kurbanı! Mücevher vaadi pahalıya mal oldu

Antrenörler Günü'nde İyi Gençler Spor Kulübü'nü unutmadık

Sarıgazi Spor Kulübü'nün antrenörlerini unutmadık

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Sancaktepe'de 6 arsayı satışa çıkarıyor

Dünya Antrenörler Günü'nde Sancaktepe'nin şampiyonlarını unutmadık

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi

Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı