• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,54% 0,05
  • EURO

    51,45% 0,11
  • GRAM ALTIN

    6824,89% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

ÇEKMEKÖY'DE EMEKLİ VATANDAŞLAR İÇİN ÖZEL MERKEZ

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, enflasyonla mücadele eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren emekliler için özel bir merkez inşa etti.

1757 OKUNMA
TARİH: 21.02.2025 20:24
Son Güncelleme: 21.02.2025 20:24

ÇEKMEKÖY'DE EMEKLİ VATANDAŞLAR İÇİN ÖZEL MERKEZ

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, enflasyonla mücadele eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren emekliler için özel bir merkez inşa etti.

İSTANBUL 21.02.2025 20:24:00 1757
Haberi Sesli Oku
ÇEKMEKÖY

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, enflasyonla mücadele eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren emekliler için özel bir merkez inşa etti. Ücretsiz tıraştan göz muayenesine, sağlık danışmanlığından spora kadar birçok alanda hizmet verecek merkez, törenle hizmete açıldı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in seçim vaatlerinden biri olan Emekli Kültürevi projesi hayata geçti. 26 Haziran 2024’te temeli atılan ve 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Emekli Kültürevi’nde; kütüphane, berber, doğa sporları, müzik eğitimi ve dinletisi, resim atölyesi, el örgüsü, sağlık danışmanlığı ve göz muayenesi hizmetleri emeklilere ücretsiz olarak sunulacak.

Hamidiye Mahallesi Mecidiye Parkı içinde inşa edilen Emekli Kültürevi’nin açılış törenine, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde; İBB Beltur AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, merkezin yapımında büyük emeği olan bağışçılar Kayabey Kaya, Cihan Hançerlioğlu ve Aras Gürkan Şahin, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Çekmeköylü katıldı.

İŞGALDEN KURTARILAN ALAN HALKA AÇILDI

Göreve geldiği ilk günden itibaren "Halkın olanı halka vereceğiz" diyen Başkan Çerkez, ilçedeki işgaliyelere son vererek Hamidiye Mahallesi Mecidiye Parkı içinde bulunan kaçak büfeyi yıktı ve yerine emekliler için bir lokal yapılmasını sağladı. Parkı sıkça ziyaret eden Başkan Çerkez, burada vakit geçiren emeklilerin talepleri doğrultusunda projelendirme ve yapım çalışmalarını başlattı. Tamamlanan merkez, 21 Şubat itibarıyla hizmete açıldı.

BİRÇOK ALANDA ÜCRETSİZ HİZMET

"Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyerek sözlerinin arkasında duran Başkan Çerkez, şu açıklamayı yaptı:"Bugün büyüklerimizle kol kola Kayabey Kaya Emekli Kültürevi’ni hizmete açtık. Kültürevi’nde; kütüphane, berber, doğa sporları, müzik eğitimi ve dinletisi, resim atölyesi, el örgüsü, sağlık danışmanlığı ve göz muayenesi hizmetleri ücretsiz olarak sunulacak. Bunun yanı sıra, kafemizde belirli bir düzeye kadar ücretsiz çay ve kahve hizmetimiz olacak. Kafemiz bir parkın içinde olduğu için sadece emeklilerimize değil, parkı ziyaret eden komşularımıza da hizmet verecek. Fiyatlar çok uygun olacak, herkes gönül rahatlığıyla yiyip içebilecek. Sosyal belediyecilik neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz."

"BİZE BİR YER YAP" DEDİLER, BAŞKAN YAPTI!

Bağışçı Kayabey Kaya da yaptığı konuşmada, "Orhan Başkanımız, Çekmeköy’ün her kesimini kucaklayan, insana dokunan projeler üretmeye büyük önem veriyor. Halkın belediyesi anlayışıyla hareket ederek, ilçemizi daha yaşanabilir, daha mutlu bir yer haline getirmek için gece gündüz çalışıyor. Kendisi bu projeyi bana önerdiğinde büyük bir heyecan duydum ve bugün burada ortaya çıkan eseri görmek, bu heyecanımızın ne kadar yerinde olduğunu kanıtlıyor." dedi.

Başkan Orhan Çerkez ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bugün burada hayırlı bir iş için bir aradayız. Hava karlı ama kalbimiz sıcacık, büyük bir heyecan içindeyiz. Bu mekânda önceden özel bir işletme vardı. Parkımızı ziyaret ettiğimizde büyüklerimizle sohbet ederken, 'Bize bir yer yap, oturalım' dediler. Benim de aklıma Emekli Kültürevi fikri geldi. Bir bağışçımız da sağ olsun bize destek verdi. Bugün de açılışını hep birlikte yaptık. Emeklilerimiz, ekonomik şartlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Bu merkezde onların çayını, kahvesini içebilmesini, sosyalleşmesini, sağlık ve eğitim seminerlerine katılabilmesini sağlamak istiyoruz. Üniversitelerden akademisyenler, hukukçular burada emeklilerimize rehberlik edecek. Merkezimizde birçok alanda hizmet vermeye devam edeceğiz."

Açılışın ardından ücretsiz göz muayenesi ve berber hizmetinden faydalanan emekli vatandaşlar, Başkan Çerkez ile birlikte saz eşliğinde türküler seslendirdi.


 


 

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

AKOM’DAN FIRTINA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Akburak: Gazetecilik Demokrasi İçin Vazgeçilmez

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere Vefa Programı

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

“Mattel 80. Yıl Sergisi” İstanbul Oyuncak Müzesi’nde kapılarını açtı

SICAKLIKLARIN 5 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

LÖSEV MUTLU ET PAKETLERİNİ ULAŞTIRMAYA İSTANBUL’DA DEVAM EDİYOR!

LÖSEV: “SEN VARSAN BİZ VARIZ”

HABERLER

Sancaktepe'de Yalnız Değilsin projesi hayata geçti

Kaymakam Naif Yavuz “Dilimizin Zenginlikleri” Sergisini Ziyaret Etti

Sancaktepe’de Şubat Ayı Okul Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sancaktepe Kaymakamlığı ile İŞKUR Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kaymakam Naif Yavuz’dan Özel Sancaktepe Bilfen Okulları’na Ziyaret

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’dan Beyhan Şenyuva Ortaokulu’na Ziyaret

YEŞİLAY DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Dijital geçmişiniz geleceğinizi karartmasın!

MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

DENİZLERİN GELECEĞİ SOFRADA BAŞLIYOR

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'dan Emniyet Müdürü Hakan Erişmiş’e Veda Programında Teşekkür

Kastamonulular Sancaktepe’de Banduma Gecesinde Buluşuyor

AKOM’DAN FIRTINA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Zafer Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Bilal Gökçeyurt’tan Berat Kandili Mesajı

  • Cuma 12.4 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.7 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Sancaktepe'de Yalnız Değilsin projesi hayata geçti
Kaymakam Naif Yavuz “Dilimizin Zenginlikleri” Sergisini Ziyaret Etti
Sancaktepe’de Şubat Ayı Okul Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Sancaktepe Kaymakamlığı ile İŞKUR Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Kaymakam Naif Yavuz’dan Özel Sancaktepe Bilfen Okulları’na Ziyaret
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’dan Beyhan Şenyuva Ortaokulu’na Ziyaret
YEŞİLAY DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI