Tarih: 16.03.2024 18:08

ÇEKMEKÖY-SAMANDIRA METRO HATTI AÇILDI: 15 GÜN ÜCRETSİZ OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının ilk etabı olan, 4 istasyondan oluşan 6,5 kilometrelik Çekmeköy- Samandıra metro hattı açıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan hat, 15 gün boyunca ücretsiz olacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının ilk etabında gerçekleştirilen test sürüşüne geçtiğimiz 26 Ocak’ta tanıklık etti. Çekmeköy- Samandıra Merkez arası 6,5 km ve 4 istasyondan oluşan 1.Etabı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İmamoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen halk buluşmasının ardından bugün açıldı.

Sancaktepe'de yapılan açılışlardan bahseden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu " Türkiye tarihinin en büyük metro atılımını biz gerçekleştirdik, biz. İnşallah ‘metro fatihi’ olmaya devam edeceğiz. Ama sadece metro yapmadık. Açtığımız istasyonlardan Meclis İstasyonu’nda ne açıyoruz? Bir tane daha kreş açıyoruz bu açılışla beraber. Hayırlı olsun. Sarıgazi İstasyonu’nda da ne açıyoruz? Kent Lokantası açıyoruz. Hayırlı olsun. İstanbul'a yeni yeşil alanlar da kazandırmaya devam ediyoruz. Sosyal destekleri arttırmaya devam ediyoruz. Altyapı yatırımlarını güçlü bir şekilde yürütüyoruz. Eğitim, kültür yatırımları tarihinin en üst seviyesine ulaştı. Çok daha fazlasını başaracağız. Daha bugün, buraya gelmeden Ayazma Deresi'ndeki yaşam vadisini gezdim. Tam iki yüz bin metrekare. O da Sancaktepe'ye hayırlı olsun. Sizden daha güçlü işler yapmak için yetki istiyoruz. " şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —