10.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:53
  • GÜNEŞ 07:18
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:30
  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,08
  • EURO

    51,17% -0,15
  • GRAM ALTIN

    7315,80% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

ÇALIK: 19 MAYIS UMUTLARIN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 104. yılında Beylikdüzü’nde etkinliklerle kutlandı.

941 OKUNMA
TARİH: 20.05.2023 12:48
Son Güncelleme: 20.05.2023 12:48

ÇALIK: 19 MAYIS UMUTLARIN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 104. yılında Beylikdüzü’nde etkinliklerle kutlandı.

İSTANBUL 20.05.2023 12:48:00 941
Haberi Sesli Oku
ÇALIK: 19 MAYIS UMUTLARIN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 104. yılında Beylikdüzü’nde etkinliklerle kutlandı. İlçe halkı, Kırlangıç Gençlik Festivali kapsamında gerçekleşen spor aktiviteleri ve “Adamlar” konseriyle dopdolu bir gün geçirdi. Etkinliklerin yanı sıra Beylikdüzü Gençlik Meclisi’nde de gençlerle bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bugün, umutların inanca dönüştüğü ve inancın kurtuluş ateşini yaktığı gündür. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 104.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli mücadele ateşinin yakıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Beylikdüzü’nde gurur ve coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar, Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kırlangıç Gençlik Festivali etkinlikleriyle devam etti.  Yaşam Vadisi 1.etapta gün boyu süren spor müsabakaları ve yarışmalarda tatlı bir rekabet yaşandı. Her yaştan vatandaşla etkinlik alanında bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, aktivitelere katılarak gençlerin keyifli anlarına ortak oldu.  

“Gençlerin kent yönetiminde rol almasını istiyoruz”

Gün kapsamında ayrıca, Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde “Beylikdüzü Gençlik Meclisi” toplandı. Burada da gençlerle buluşan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “19 Mayıs, umutların inanca dönüştüğü, inancın kurtuluş ateşini yaktığı gündür. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 104.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Atatürk’ün ve bizim size güvendiğimiz gibi, siz de kendinize güvenin. Beylikdüzü Gençlik Meclisi sizlere olan güvenimizin bir göstergesi. Bu platformu, kent yaşamı sorunları, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri, gençlik politikalarının üretilmesine katkı sunmak amacıyla kurduk. Gençlerin kent yönetiminde, karar alma mekanizmalarında, sosyal yaşamda rol almasını ve temsil edilmesini istiyoruz. Beylikdüzü’nde her yaştan vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza hiç durmadan ve yılmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Çalık, gelen soruları yanıtlayarak ilçe genelinde gençlere yönelik yapılan çalışmaları paylaştı.

Adamlar grubu şarkılarını gençler için seslendirdi

Dopdolu geçen günün akşamında ise “Adamlar” grubu, 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde yerini alarak şarkılarını gençlerle birlikte seslendirdi. Gruba, çiçek ve plaket takdimini gerçekleştiren Başkan Çalık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu memleketi gençlere emanet etti. Gençlere çok güveniyoruz. Siz de kendinize çok güvenin. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Her şey çok ama çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. 
 

HABERLER

Fatma Nur Öğretmenin İsmi Çekmeköy’de Yaşatılacak

Öğretmen Fatma Nur Çelik Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

6 Şubat Depremleri’nin Üçüncü Yılında Çekmeköy’de Anma Programları Düzenlendi

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

AKOM’DAN FIRTINA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Akburak: Gazetecilik Demokrasi İçin Vazgeçilmez

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere Vefa Programı

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

HABERLER

SİYAD Sancaktepe’den Ramazan Sofrasında Birlik Mesajı

Fatma Nur Öğretmenin İsmi Çekmeköy’de Yaşatılacak

SANİAD geleneksel iftar programını Sarıgazi Mahalle Evi’nde gerçekleştirdi

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz İMES’in Sahur Programına Katıldı

Kaymakam Naif Yavuz TÜMBİR İftar Programına Katıldı

Toplumsal Sorunlara Dikkat Çeken Çağrı: “Çocuklarınıza Sahip Çıkın”

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’ndan Birlik ve Dayanışma İftarı

Sancaktepe'de Şehit Aileleri ve Gaziler Gönül Sofrasında Buluştu

Sancaktepe’de Yeşilay Haftası Coşkusu: Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Sahnedeydi

Öğretmen Fatma Nur Çelik Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

sahibinden.com, Türkiye Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

LÖSEV’DEN İSTANBUL’DA KOLİ KOLİ MUTLULUK

Uzun vadede ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!

SOSYAL MEDYADAKİ EGZERSİZLER SAKATLAYABİLİR

SANCAKTEPE'DE AKSOYLAR DÜĞÜN SALONLARI 26 YILLIK TECRÜBESİ İLE HİZMET VERİYOR

  • Salı 12.3 ° / 6.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 11.9 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Perşembe 11.1 ° / 6.8 ° false
SİYAD Sancaktepe’den Ramazan Sofrasında Birlik Mesajı
Fatma Nur Öğretmenin İsmi Çekmeköy’de Yaşatılacak
SANİAD geleneksel iftar programını Sarıgazi Mahalle Evi’nde gerçekleştirdi
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz İMES’in Sahur Programına Katıldı
Kaymakam Naif Yavuz TÜMBİR İftar Programına Katıldı
Toplumsal Sorunlara Dikkat Çeken Çağrı: “Çocuklarınıza Sahip Çıkın”
İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’ndan Birlik ve Dayanışma İftarı