YEREL HABER 18.08.2023 14:03:00 1344
Haberi Sesli Oku

Büyükşehir’den servis araçlarına sıkı denetim

Büyükşehir’den servis araçlarına sıkı denetim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde “illegal” çalışarak korsan servis faaliyetine yeltenenlere fırsat vermiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde “illegal” çalışarak korsan servis faaliyetine yeltenenlere fırsat vermiyor. Bu kapsamda temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilen denetimlerde 54 araç hakkında cezai işlem uygulandı.

KOORDİNELİ DENETİM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yetki belgesi almadan illegal çalışarak korsan servis faaliyetinde bulunan araçlara geçit vermiyor. Bu kapsamda Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, vatandaşların güvenli yolculuk yapması amacıyla Kocaeli genelinde korsan servis ve P Plaka denetim uygulamalarına düzenli aralıklarla devam ediyor. Bunun yanı sıra gelen ihbarları da değerlendiren ekipler Kocaeli İl, İlçe Trafik Emniyet ve Jandarma ekipleriyle beraber koordineli çalışıyor.

246 ARAÇ DENETLENDİ
Büyükşehir denetim ekipleri Emniyet Trafik ve Jandarma ekipleriyle birlikte belirlenen sabah ve akşam saatlerinde servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde 246 servis aracı denetlendi. Bu denetimlerde 195 servis aracı için zabıt vakası tutuldu.

54 ARACA CEZA
Denetimler kapsamında 54 araç sürücüsüne yetkisiz ve belgesiz çalıştıkları için cezai işlem uygulandı. 54 araçtan 22’si 14 gün ve 60 gün olmak kaydıyla trafikten men edildi. 32 araca ise ilgili maddelerden para cezası uygulandı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekiplerinin başta korsan taşımacılık olmak üzere yönetmelikler çerçevesinde çalışılması konusundaki periyodik denetimleri sürecek.

 



TOKDEF Başkan Adayı Fevzi Can “ Gelecek Daha Güçlü Olacak"

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Damgalamaya Karşı Etiket Değil İnsan dedi

TOKDEF Başkan Adayı Fevzi Can, Bir sorumluluk için geliyorum dedi

Sancaktepe’de Açılış Coşkusu: EKPA Fırın’ın Yeni Şubesi Törenle Hizmete Girdi

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Sancaktepe'de türküler Tuğba için söylendi

SANCAKTEPELİLERİN DİKKATİNE! SANCAKTEPE KAYMAKAMLIĞI'NDAN BASIN DUYURUSU

Sancaktepe Ahmet Keleşoğlu İlkokulu öğrencileri Sancaktepe Kaymakamı'nın koltuğuna oturdu.

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Sancaktepe'de Tuğba için dayanışma gecesi, türküler yarınlara umut olacak

Osmangazi İlkokulu sene sonu sergisi düzenledi

Sancaktepe'de Sarıgazi Peyami Safa İlkokulu projeleri ile göz dolduruyor

Sancaktepe Safa Okulları'ndan örnek nezaket projesi

Sancaktepe'de öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri anlatıldı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor