Şirket Haberleri

Şirket Haberleri Haberleri
Şirket Haberleri 24.07.2024 22:41:00 283 0
Haberi Sesli Oku

Bosch'tan 8 milyar dolarlık dev satın alma sözleşmesi!

Bosch

Bosch, Johnson Controls-Hitachi Klima (JCH) ortak girişiminin %100’ünü, Hitachi’nin %40 hissesi dahil olmak üzere satın almayı hedefliyor.

Teknoloji ve servis sağlayıcısı Bosch, büyümesini stratejik bir satın almayla sürdürüyor. Bosch Grubu, faaliyet gösterdiği Enerji ve Bina Teknolojileri sektöründe küresel konut ve hafif ticari binalar için iklimlendirme çözümleri işini Johnson Controls’den satın almayı planlıyor.

Bu işlemin bir parçası olarak Bosch, Johnson Controls-Hitachi Klima (JCH) ortak girişiminin %100’ünü, Hitachi’nin %40 hissesi dahil olmak üzere, satın almayı hedefliyor. Bosch hissedarları ve Denetim Kurulu işlemi onayladı. Satın almalara yönelik bağlayıcı anlaşmalar taraflar arasında imzalandı. İşlem, anti-tröst onaylarına tabidir. Satın alma fiyatı 8 milyar dolar (7.4 milyar euro) olarak belirlendi ve satın alma işleminin 12 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

“ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞINI OLUŞTURUYOR”

Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Hartung, "Bu işlem, Bosch tarihindeki en büyük satın alma olması itibarıyla, 2030 stratejimizin uygulanmasında önemli bir kilometre taşını oluşturuyor. Bosch’un güçlü gelişimine dinamik olarak devam ediyoruz ve bu satın alma ile büyüyen iklimlendirme pazarında küresel lider konumuna yükseleceğiz. Bu adımı atarak ayrıca, ABD ve Asya’daki varlığımızı güçlendirecek ve sektörlerimiz arasında daha iyi bir denge sağlayacağız. Bu da stratejimizin bir parçası. Böylelikle, daha fazla büyüme fırsatı yaratacak ve şirketimizi bir bütün olarak daha sağlam bir temel üzerine oturtacağız," dedi.

SATIN ALMA 30'DAN FAZLA ÜLKEYİ KAPSIYOR

Bosch’un satın almayı hedeflediği işler, JCH ile birlikte, 2023 yılında yaklaşık 4 milyar euro ciro elde etti ve dünya genelinde 12.000 çalışana istihdam sağladı. Satın alma, 30’dan fazla ülkede 16 üretim tesisini ve 12 mühendislik merkezini kapsıyor. Ürün portföyü, konut ve hafif ticari binalar için tüm iklimlendirme çözümleri ile Bosch’un uzun süreli lisanslarına sahip olacağı ABD’de York ve Coleman, Asya’da ise Hitachi gibi çok iyi bilinen markaları da içeriyor.

HOME COMFORT GRUBU İLE ENTEGRASYON

Bosch, satın alınan işleri Home Comfort Grubu’na entegre etmeyi hedefliyor. Bosch Home Comfort Grubu’nun mevcut 14.600 çalışanı, 2023 yılında yaklaşık 5 milyar euro ciro elde etti. Home Comfort; ısıtma, ısı pompaları ve azami yükte fosil yakıtla çalışan kazandan oluşan hibrit ısı pompası çözümleri pazarlarının ana faaliyet alanlarında güçlü şekilde konumlanıyor. Satın alma işleminin ardından, yeni iş biriminin 26.000’den fazla çalışanı olacak ve ısıtma ile soğutma arayüzünde tamamlayıcı bir portföyü olacak, böylece ölçek ekonomisinden önemli ölçüde faydalanabilecek.

Bosch’un Johnson Controls’den satın almayı planladığı iklimlendirme işi, özellikle ABD ve Asya’da güçlü bir konuma sahip. ABD’deki portföy, havanın merkezi bir noktadan kanallar aracılığıyla yönlendirilerek tüm odaların eş zamanlı olarak ısıtıldığı veya soğutulduğu kanallı çözümlere odaklanıyor.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ



Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Sancaktepe'de 49 Hak Sahibi Tapularına Kavuştu

Sancaktepe'de Öğrenciler İlk Ders Zili Heyecanı Yaşadı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni ile Başladı

Kazım Özmen son yolculuğuna uğurlandı

Sancaktepe'de Büyük Zafer'in 102.Yılı kutlandı

Sakine Polat’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi