GENEL 28.07.2024 03:45:00 994
Haberi Sesli Oku

BİM, Müşterilerine Nişasta Bazlı Çevre Dostu Torba Hediye Ediyor

BİM, Müşterilerine Nişasta Bazlı Çevre Dostu Torba Hediye Ediyor

BİM, “Plastiksiz Temmuz” hareketinden de yola çıkarak mısır nişastasından üretilen biyobozunur torbaları, 29 Temmuz Pazartesi günü Türkiye’deki 11 binin üzerinde mağazasında müşterilerine hediye ediyor.

BİM, yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla sektöründe bir ilki gerçekleştiriyor ve tek kullanımlık plastik tüketimini azaltmak için önemli bir farkındalık adımı atıyor. BİM, “Plastiksiz Temmuz” hareketinden de yola çıkarak mısır nişastasından üretilen biyobozunur torbaları, 29 Temmuz Pazartesi günü Türkiye’deki 11 binin üzerinde mağazasında müşterilerine hediye ediyor. Şirket, böylelikle plastik kullanımını azaltmaya dikkat çekmeyi amaçlıyor. Doğa dostu biyobozunur torbalar, bir yıl içerisinde toprakta çözünebiliyor. 

BİM, gezegenimizin sınırlı doğal kaynaklarını korumak ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla etki odaklı sürdürülebilirlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda BİM, sıfır atık hedefleri doğrultusunda “Plastiksiz Temmuz” hareketinden de yola çıkarak öncü bir adım atıyor ve mısır nişastasından üretilen çevre dostu torbaları 29 Temmuz Pazartesi günü müşterilerine hediye ediyor. Tamamen biyo bileşenlerden oluşan torbalar geleneksel petrol bazlı plastik poşetlerden farklı olarak; topraktaki bakteriler, mikroorganizmalar, nem, ısı ve ışık etkisi ile biyolojik olarak parçalanabiliyor. Kullanım ömrünün sonunda tüm organik bileşenlerinin karbondioksit ve suya dönüşmesiyle ayrışıyor. Bu sayede, %100 biyobozunur torbalar bir yıl içerisinde hiçbir kalıntı bırakmadan toprağa dönüşüyor.

Son 5 yılda çeşitli verimlilik projeleri sayesinde ürün ambalajlarında plastik ve karton ham madde kullanımında ciddi bir azaltım sağlayan şirket, 2025 yılına kadar 820 ton kağıt ve 750 ton plastik ham madde kullanımını azaltmayı hedefliyor.
BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu da yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamanın BİM’in kuruluşundan bu yana öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Dortluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“BİM olarak plastik kullanımının azaltımı, atık yönetimi, geri dönüşüme ve döngüsel ekonomiye katkı alanlarında öncü uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda tek kullanımlık plastik tüketiminin azaltılması yönünde önemli bir farkındalık adımı atıyoruz ve toprakta çözünen, tamamen biyo bileşenlerden oluşan nişasta bazlı torbaları mağazalarımızda müşterilerimize hediye ediyoruz. Hep birlikte harekete geçtiğimizde ortaya çıkaracağımız etkinin dünyanın geleceğine ve plastik kirliliğine yönelik çözüme katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

BİM, güçlü sürdürülebilirlik hedefleriyle ülkemizin ve dünyanın geleceğine katkı sağlıyor 
Ambalaj ve atık yönetimini sürdürülebilirlik öncelikleri arasında tutan BİM, geçtiğimiz yıl ambalajlamada kaynak verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir ham madde alternatiflerini yaygınlaştırmak için yürüttüğü çalışmalarla 450 ton plastik ve 759 ton kağıt tüketiminin önüne geçti. 

BİM, sürdürülebilirlik alanında sera gazı yoğunluğunu 2026 yılı itibarıyla yüzde 20 azaltma taahhüdünün yanı sıra 2025 yılına kadar enerji ihtiyacının %25’ini doğal kaynaklardan sağlamak üzere hayata geçirdiği Güneş Enerjisi Santrali projeleriyle de sektöründe öncülüğünü koruyor. 
 



Sancaktepe'de Aşure Lokması programları belli oldu

MHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı Birlik Cemevi'nde lokmalarını paylaştı

SANİAD, SARIGAZİ CEMEVİ'NDE LOKMALARINI PAYLAŞTI

Sancaktepe Birlik Cemevi'nde Lokmalar paylaşıldı

Sancaktepe Emek Cemevi'nde lokmalar canlarla paylaşıldı

Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer’in Acı Günü

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Feyzullah Torlak’tan Anlamlı Ziyaret

Kadriye Erdoğan; Koruma Güvenle başlar

Sancaktepe Kaymakamlığından duyarlı olalım duyurusu

Sancaktepe'de Proje Şenliği gerçekleştirildi

Sancaktepe'de 101 Bin 462 Öğrenci Karne Aldı

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Ayşe Çarmıklı Ortaokulu'ndan Kaymakam Naif Yavuz'a ziyaret

Sancaktepe'de ilk defa düzenlendi

Yenidoğan Anadolu Lisesi’nde İlk Pilav Günü Buluşması Gerçekleşti

Sancaktepe Yenidoğan Anadolu Lisesi TÜBİTAK Fuarı düzenledi