BAŞKAN YÜCEER ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ genelinde bulunan engelli dernekleriyle bir araya geldi.

YEREL HABER 29.05.2024 19:06:00 229 0
Haberi Sesli Oku
BAŞKAN YÜCEER ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ genelinde bulunan engelli dernekleriyle bir araya geldi.

Birçok dernek temsilcisi ve üyelerinin katıldığı toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Her anlamda eşitlik ilkesiyle hareket etmeliyiz. Burada hiç kimse muhtaç değil, eşit yurttaş. Bu anlayışla politika üretmek ve çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Hayatın her alanında belediye hizmetlerimizi nasıl sunuyorsak, yani kentin imkânları herkes için nasılsa, siz kıymetli hemşehrilerim için de aynı şekilde olmalı. Sizlerin de kentin imkânlarından, belediyenin hizmetlerinden, sağlık hizmetlerinden, eğitimden, çalışma hayatından aynı ölçüde yararlanabilmeniz gerekiyor. Ama maalesef ne Tekirdağ’ımız için ne de Türkiye’miz için bugün böyle bir şey söylemek mümkün değil. Biz de sizlerin konforunuz, sosyal yaşamın, çalışma hayatının, eğitim hayatının içinde olabilmeniz için elimizden geldiğince önümüze hedefler koyduk. Bu hedeflerin tamamına yakınını bu beş yıllık görev süremiz boyunca hayata geçirmeyi istiyoruz. Kıymetli arkadaşlarımız, daire başkanlarımız, bürokratlarımız ve çalışanlarımız ile el birliği içinde bu alandaki çalışmalarımızı hızlandırdık." şeklinde konuştu.

Bugüne kadar hayata geçen çok sayıda hizmetlerimiz var diye konuşmasına devam eden  Başkan Candan Yüceer " Evde bakım hizmetleri ve hasta nakil hizmetleri gibi çok önemli projelerimiz var. Sosyal desteklerimiz var. Biz bunları arttırmak istiyoruz. Elbette bir kısmını hükümet de veriyor, bazı destekler sunuyor ama yeterli olmuyor. Gerek evde bakım hizmetleri noktasında olsun, gerekse nakdi desteklerimizi arttırmak yönünde olsun önümüzdeki dönem yoğun bir çalışma dönemi içine gireceğiz. Bununla beraber eğitim ve istihdam konusunda da  çalışmalar var ama yetmiyor. Sizlerle yapılan toplantıda en çok gelen talep iş oldu. Ne kadar haklı bir talep değil mi? Bunları gidermek lazım. Bu hizmetleri sadece belediyecilik noktasında gideremeyebiliriz. Ama o işe sizleri hazırlayarak gerekli sertifikasyonlar, kurslarla ve sizi bu işle buluşturarak büyük bir eksikliği, büyük bir açığı giderebiliriz" dedi.

Bu alanda çalışmalar yapacağız, yapıyoruz diye konuşmasına devam eden Başkan Yüceer "  İhtiyaç duyduğunuz her alanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ben Candan Başkanınız olarak yanınızda olmaya ve bu sorunları eksiltmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ’ımızın engelsiz bir Tekirdağ olması için dezavantajların ortadan kalktığı, farkındalığın yüksek olduğu ve en önemlisi de sosyal alanlar başta olmak üzere, eğitim ve istihdam alanında tüm hemşehrilerimiz için eşit fırsatların sağlandığı bir kent için çalışacağız. Birlikte başaracağımıza inanıyorum. Tecrübe ve deneyim çok kıymetli. Sürekli istişare edeceğiz, bir araya gelip ortak çözüm önerilerini konuşacağız. Bu yüzden deneyimlerinizi, bilginizi paylaştığınız için yürekten teşekkür ediyoruz. Bizi hiçbir yerde yalnız bırakmadığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Bütün çalışmalarda, bütün etkinliklerde en önde sizlersiniz, her yerde hep beraberiz. Yürekten teşekkür ediyorum. Bu engelleri hep beraber aşacağız. Bundan hiç şüphem yok. İleride engelsiz bir Tekirdağ olarak tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Umarım bu süreç Tekirdağ’ın her anlamda dayanışmayı, sevgi köprülerini artıracağı bir dönem olur. Burada da ben sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bir kez daha desteğiniz ve güveniniz için yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Yüceer’in konuşmasının ardından dernek başkanları ve katılımcılar, istek ve önerilerini dile getirdiler. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve özel gereksinimli bireylerin birliğiyle yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Tekirdağ Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi, Tekirdağ Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı Tekirdağ Şubesi, Trakya Engelli Haklarını Koruma Derneği, Tekirdağ Otistik Çocukları Koruma Derneği, Süleymanpaşa Altı Nokta Körler Derneği, Süleymanpaşa Mavi Umut Engelliler Derneği, Trakya Down Sendromu Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi, Tekirdağ Otizm Özel Birey Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy İşitme Engelliler Derneği, Engelliler Eğitim Ve Öğretim Kültür Sanat Yaşam Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi, Saray Engelliler Derneği üye temsilcileri katıldı.

 

 


Tatilcilerin akın ettiği Kandıra'da kontroller aralıksız sürüyor

Depremin etkilediği Hatay'da tarımsal üretime destek

ÇEKÜL Kültür Elçileri Balıkesir'de buluştu

Tekirdağ'da futbol ve yüzme yaz spor kursu kayıtları başlıyor

Tekirdağ sahilleri tatilci akınına hazır

BAŞKAN YÜCEER ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

KEŞAN’DA İLK OMURİLİK İÇİ TÜMÖR AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ÖNEM” GENÇLERİNDEN KARTEPE GENÇ AKADEMİ’YE ZİYARET

HATAY İÇİN SAHNELENEN “ASENA'NIN RÜYASINA” BÜYÜK İLGİ

OSMANLI MÜZESİ’Nİ 2162 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Sevda Yılmaz'ın yeni yıl mesajı

Sivas, Uluslararası Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacak

Uzunköprü'de festival başlıyor

Büyükşehir’den servis araçlarına sıkı denetim

ACININ 24. YILINDA GÖLCÜK DEPREMİ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

HABERLER

Antrenörler Günü'nde İyi Gençler Spor Kulübü'nü unutmadık

Sarıgazi Spor Kulübü'nün antrenörlerini unutmadık

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Sancaktepe'de 6 arsayı satışa çıkarıyor

Dünya Antrenörler Günü'nde Sancaktepe'nin şampiyonlarını unutmadık

İstanbul İl Emniyet Müdürü'nden Sancaktepe'ye ziyaret

Sancaktepe'de çöp ev isyanı: Yeter ki evi boşaltın

Sancaktepe'de dev ekranda EURO 2024 heyecanı

Sancaktepe'de bir polis memuru silahla intihar etti

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Özbaş'tan Babalar Günü mesajı

İsmail Erdem: Sancaktepe halkına armağan olsun

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkan Yardımcısı Menderes Karataş'tan Kurban Bayramı mesajı

Ayşenur Yazıcı'dan Sancaktepe Belediyesi'ne "Çok mu zor?" sorusu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya'dan Kurban Bayramı mesajı

Sancaktepe'de hasta ve yakınları doktora saldırdı

Selçuk Cebir'in Kurban Bayramı mesajı

  • Pazar 28.1 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.1 ° / 21 ° Güneşli
  • Salı 30.1 ° / 21.4 ° Güneşli
Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor
Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı
Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi
Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi
Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi
Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı
Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı