• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,95% 0,07
  • EURO

    48,90% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5324,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    8944,84% 0,00

İSTANBUL

İSTANBUL Haberleri

BALIK SEZONU BAŞLADI

İstanbullu balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek yeni balık sezonunu başlattı.

584 OKUNMA
TARİH: 1.09.2024 21:04
Son Güncelleme: 1.09.2024 21:06

BALIK SEZONU BAŞLADI

İstanbullu balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek yeni balık sezonunu başlattı.

İSTANBUL 1.09.2024 21:04:00 584
Haberi Sesli Oku
BALIK SEZONU BAŞLADI

İstanbullu balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek yeni balık sezonunu başlattı. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar sabaha karşı 03.00’te Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde İstanbullu balıkçıları ziyaret etti. Bu sene balığın bol olduğuna işaret eden Can Akın Çağlar “Türkiye’nin en büyük balık halinde bu sene Palamut’un bol olduğunu gördük. İnşallah bu vesileyle esnafımız kazanacak, İstanbullular da daha ucuza balık yiyecek” dedi.

Balık avlanma sezonu 1 Eylül gece saat 12 itibariyle başladı. Gece yarısı avlanmaya çıkan balıkçılar denizde Palamut’un bol olduğunu belirtti. Denizin bereketi balıkçı esnafın yüzünü güldürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar avlanma sezonunu İstanbullu balıkçılarla karşıladı. Can Akın Çağlar esnaf ziyareti öncesi Gürpınar Su Hali’nde fotoğraf sanatçısı Atilla Bölükbaşı’nın ‘Mavi Çığlık Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yaptı.

Balıkçıların avdan güler yüzle döndüğüne işaret eden Can Akın Çağlar, “Yeni balık sezonumuz hayırlı, bereketli olsun. Bol kazançlı ve insanımıza da ucuz balık olsun diye temenni ediyoruz. Balıkçılardan öğrendiğimiz kadarıyla Palamut bu sene bolmuş. Palamut balıkçılara göre bolluk bereket anlamına geliyor. Palamut bunun öncü işareti. Tezgahlarda bol miktarda Palamut var. İnşallah tüm sezon böyle devam eder, insanlarımıza da ucuz balık yeme imkanı olur” dedi.

“BALIKÇILARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”

İBB’nin balıkçılara her türlü malzeme desteği verdiğine işaret eden Genel Sekreter Can Akın Çağlar, konuşmasına şöyle devam etti: “Burası Türkiye’nin en büyük balık hali ve adeta Türkiye’de balık fiyatlarının belirlendiği bir hal. Burası İBB tarafından işletilen bir yer. Soğuk hava deposundan her türlü lojistiğine kadar, İBB tarafından sağlanan bir lokasyon. Tabi ki gönlümüz buranın daha çok balıkla dolmasını, esnafımızın daha çok kazanmasını arzu ediyor. Burası daha çok ticari büyüklüğe ulaşmış bir yer ama onun ötesinde İBB olarak biz çok sayıda balıkçı esnafımıza birçok destek veriyoruz. Onlara ağ desteklerinden kullanacakları birçok malzemeye kadar destek sağlıyoruz. Sadece burada ticari fonksiyonları değil İstanbul’da küçük balıkçı esnafımızı da destekliyoruz. Yeni balık sezonun açıldığı bugün de tüm balıkçılarımıza bol bereketli kazançlı bir sezon diliyoruz. İnşallah bu vesileyle hem İstanbullulara hem te Türkiye’deki tüm vatandaşlarımıza ucuz balık yeme imkanı sağlanmış olur.”

“DENİZDE 2 YIL ÖNCEKİ BOLLUK VAR”

20 yıldır balıkçılık yapan esnaf Abdullah Çimen, “Bu gece 12 civarında tekneler balık avına çıktı. Gelen haberler yüzümüzü güldürüyor. Oldukça mutluyuz. Balığa çıkan arkadaşların bize verdiği bilgilere göre bu sene Palamut bol. En son 2 yıl evvel bu kadar bol olmuştu. İnşallah bu sene de 2 yıl önceki gibi olacak. Palamut, tutanı satanı, yiyeni en mutlu eden balık. Sürümü en çok olan balık türü. Bu nedenle balıkçılar olarak Palamut’un bol olması bizleri mutlu ediyor” dedi.

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

İSTANBUL'A FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Özgür Çelik yeniden il başkanı seçildi

KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ’NDEN ULUSLARARASI CUMHURİYET RALLİSİ

BİAD Görücüye Çıktı…

TÜRK ANNELER DERNEĞİ KÜÇÜKÇEKMECE ŞUBESİ 4.GELENEKSEL GÜZ KAHVALTISI

YENİDOĞAN KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

İYİ Parti Çekmeköy İlçe Kongresi 12 Ekim’de Yapılacak

UGASDER, Gazze İçin Üsküdar’da Bir Araya Geldi

Beykoz’da “Nefesle Uyanış Kampı” Düzenleniyor

GASSOPDER, 2025 Onur Ödülleri sahiplerini buluyor

Gazeteci Recep Kenan Hayatını Kaybetti

İstanbul’un Kurtuluşu Onur Ödülleri

LÖSEV İstanbul, Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy’de Anlamlı Buluşmalara İmza Attı

AKOM’DAN UYARI GELDİ

HABERLER

SANİAD BAŞKANI ERGÜN GÖKÇE'NİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Kaymakam Naif Yavuz'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Balıkesir Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

CEMAL AYTEKİN'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

YUNUS EMRE SAĞLAM'IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Ekrem Yahya Ateş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

ADD Sancaktepe Şube Başkanı Taner Beğenmiş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı, start verdi

Fantastik İstanbul Film Festivali Sinema ve Cesaretle Buluştu

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI BAŞLIYOR

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

Bağımlılık İradesizlik Belirtisi mi Ruhsal Bir Boşluk mu?

FİLMSAN 50.YLINDA 2024-2025 SEZONUNDAKİ SİNEMA DİZİ VE DİGİTAL YAPIMLARDAKİ ADAYLARINI AÇIKLADI....

BESTECİ, SÖZ YAZARI VE YORUMCU KİMLİĞİYLE DEMET TEKİN, MÜZİĞİN MUTFAĞINDA,

  • Çarşamba 16.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Perşembe 19.6 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 18.8 ° / 15.5 ° false
SANİAD BAŞKANI ERGÜN GÖKÇE'NİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Kaymakam Naif Yavuz'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Balıkesir Sındırgı'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
CEMAL AYTEKİN'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
YUNUS EMRE SAĞLAM'IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Ekrem Yahya Ateş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
ADD Sancaktepe Şube Başkanı Taner Beğenmiş'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı