22.02.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:18
  • GÜNEŞ 07:42
  • ÖĞLE 13:23
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 18:53
  • YATSI 20:12
  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

İSTANBUL

İSTANBUL Haberleri

BALIK SEZONU BAŞLADI

İstanbullu balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek yeni balık sezonunu başlattı.

662 OKUNMA
TARİH: 1.09.2024 21:04
Son Güncelleme: 1.09.2024 21:06

BALIK SEZONU BAŞLADI

İstanbullu balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek yeni balık sezonunu başlattı.

İSTANBUL 1.09.2024 21:04:00 662
Haberi Sesli Oku
BALIK SEZONU BAŞLADI

İstanbullu balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek yeni balık sezonunu başlattı. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar sabaha karşı 03.00’te Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde İstanbullu balıkçıları ziyaret etti. Bu sene balığın bol olduğuna işaret eden Can Akın Çağlar “Türkiye’nin en büyük balık halinde bu sene Palamut’un bol olduğunu gördük. İnşallah bu vesileyle esnafımız kazanacak, İstanbullular da daha ucuza balık yiyecek” dedi.

Balık avlanma sezonu 1 Eylül gece saat 12 itibariyle başladı. Gece yarısı avlanmaya çıkan balıkçılar denizde Palamut’un bol olduğunu belirtti. Denizin bereketi balıkçı esnafın yüzünü güldürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar avlanma sezonunu İstanbullu balıkçılarla karşıladı. Can Akın Çağlar esnaf ziyareti öncesi Gürpınar Su Hali’nde fotoğraf sanatçısı Atilla Bölükbaşı’nın ‘Mavi Çığlık Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yaptı.

Balıkçıların avdan güler yüzle döndüğüne işaret eden Can Akın Çağlar, “Yeni balık sezonumuz hayırlı, bereketli olsun. Bol kazançlı ve insanımıza da ucuz balık olsun diye temenni ediyoruz. Balıkçılardan öğrendiğimiz kadarıyla Palamut bu sene bolmuş. Palamut balıkçılara göre bolluk bereket anlamına geliyor. Palamut bunun öncü işareti. Tezgahlarda bol miktarda Palamut var. İnşallah tüm sezon böyle devam eder, insanlarımıza da ucuz balık yeme imkanı olur” dedi.

“BALIKÇILARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”

İBB’nin balıkçılara her türlü malzeme desteği verdiğine işaret eden Genel Sekreter Can Akın Çağlar, konuşmasına şöyle devam etti: “Burası Türkiye’nin en büyük balık hali ve adeta Türkiye’de balık fiyatlarının belirlendiği bir hal. Burası İBB tarafından işletilen bir yer. Soğuk hava deposundan her türlü lojistiğine kadar, İBB tarafından sağlanan bir lokasyon. Tabi ki gönlümüz buranın daha çok balıkla dolmasını, esnafımızın daha çok kazanmasını arzu ediyor. Burası daha çok ticari büyüklüğe ulaşmış bir yer ama onun ötesinde İBB olarak biz çok sayıda balıkçı esnafımıza birçok destek veriyoruz. Onlara ağ desteklerinden kullanacakları birçok malzemeye kadar destek sağlıyoruz. Sadece burada ticari fonksiyonları değil İstanbul’da küçük balıkçı esnafımızı da destekliyoruz. Yeni balık sezonun açıldığı bugün de tüm balıkçılarımıza bol bereketli kazançlı bir sezon diliyoruz. İnşallah bu vesileyle hem İstanbullulara hem te Türkiye’deki tüm vatandaşlarımıza ucuz balık yeme imkanı sağlanmış olur.”

“DENİZDE 2 YIL ÖNCEKİ BOLLUK VAR”

20 yıldır balıkçılık yapan esnaf Abdullah Çimen, “Bu gece 12 civarında tekneler balık avına çıktı. Gelen haberler yüzümüzü güldürüyor. Oldukça mutluyuz. Balığa çıkan arkadaşların bize verdiği bilgilere göre bu sene Palamut bol. En son 2 yıl evvel bu kadar bol olmuştu. İnşallah bu sene de 2 yıl önceki gibi olacak. Palamut, tutanı satanı, yiyeni en mutlu eden balık. Sürümü en çok olan balık türü. Bu nedenle balıkçılar olarak Palamut’un bol olması bizleri mutlu ediyor” dedi.

HABERLER

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

6 Şubat Depremleri’nin Üçüncü Yılında Çekmeköy’de Anma Programları Düzenlendi

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

AKOM’DAN FIRTINA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Akburak: Gazetecilik Demokrasi İçin Vazgeçilmez

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere Vefa Programı

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

“Mattel 80. Yıl Sergisi” İstanbul Oyuncak Müzesi’nde kapılarını açtı

SICAKLIKLARIN 5 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİ BEKLENİYOR

HABERLER

“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” Kitap Fuarı Sancaktepe’de Kapılarını Açtı

Sancaktepe’de İlçe Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

TBMM Komisyonu Sancaktepe’de Çocuklara Yönelik Çalışmaları Masaya Yatırdı

Kaymakam Yavuz’dan Yusuf Kenan MTAL’ye Ziyaret

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

  • Pazar 6.8 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.3 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.8 ° / 6.9 ° false
“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” Kitap Fuarı Sancaktepe’de Kapılarını Açtı
Sancaktepe’de İlçe Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
TBMM Komisyonu Sancaktepe’de Çocuklara Yönelik Çalışmaları Masaya Yatırdı
Kaymakam Yavuz’dan Yusuf Kenan MTAL’ye Ziyaret
“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”
KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI
YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM