SANCAKTEPE HABER

SANCAKTEPE HABER Haberleri
SANCAKTEPE HABER 15.01.2016 00:37:00 141 0
Haberi Sesli Oku

Sancaktepe`de Girişimcilere eğitim sertifikaları verildi

Sancaktepe`de Girişimcilere eğitim sertifikaları verildi

Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile başlatılan ?Uygulamalı Girişimcilik? eğitimleri sonucu sertifika almaya hak kazanan 86 kişi, Belediye Başkanı İsmail Erdem?inde katıldığı törenle sertifikalarını aldı.

SANCAKTEPE - 12 Ocak Salı günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı  İsmail Erdem, ilçedeki girişimci adaylarına ulaşarak yeni işletmelerin kurulmasına öncülük etmek istediklerini söyledi. 
Düzenlenen törene, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Genç, Muhammed Ali Cankatar,Hasan Kamal, Rıfkı Bektaş ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı.
Açılan her yeni işletmenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan İsmail Erdem, “Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına, dolayısıyla yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlıyor. Burada bulunan 86 kardeşimiz, geleceğin sanayicisi, geleceğin iş adamı, geleceğin zanaatkârı olmak için ilk adımlarını atıyor. Bu girişimcilerimizin her birinin yanında 1 işçiye ekmek kapısı açacağını düşünürsek, bugün aslında minimum 180 kişiye istihdam sağlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Öncelikle kendileri, ardından ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 
Sancaktepe Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinden birinin İstihdamı genişletmek, yeni istihdam alanları oluşturacak çözümler  ve projeler geliştirmek olduğunu belirten Başkan İsmail  Erdem, “Örneğin halen sürmekte olan bir projemizde, gençlerimize Ücretsiz, Maaş Destekli ve İş Garantili eğitimler veriyoruz, işverenlerimizin istediği nitelikte istihdama uygun elemanlar yetiştiriyoruz.Kariyer Merkezimizde; iş arayan ile işverenleri buluşturuyoruz. Aileler ve gençler için umut kapılarını ardına kadar açık tutmayı başaran Kariyer Merkezimiz, bugüne kadar binlerce gencimizi istediği işe yerleştirdi” şeklinde konuştu.
Başkan Erdem ayrıca eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan adayların üst limiti 30 bin lira olan hibe, üst limiti 70 bin lira olan geri ödemeli desteklerden faydalanabileceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanımız İsmail Erdem, sertifika almaya hak kazanan 86 girişimciye sertifikalarını vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.




Kaymakam Ahmet Karakaya Anneler Günü'nde Şehit Annelerini Ziyaret Etti

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, SMA hastalarını ziyaret etti

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı

Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı

ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ

Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi

Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi

Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü