Tarih: 03.12.2015 04:15

Başkan Akgün "Engelli vatandaşlarımıza daha fazla fırsat eşitliği sağlanmalıdır"

Facebook Twitter Linked-in

 BÜYÜKÇEKMECE- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece`de engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılabilmeleri için örnek projeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, engellilere imkan tanındığında her işin üstesinden başarıyla gelebileceklerinin altını çizdi.

Toplumun her kesimini ilgilendiriyor...

Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Günü`nün Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, engelli vatandaşlara yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması açısından bu günün çok önemli olduğuna dikkat çekerek mesajında şu ifadelere yer verdi:
Engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve onların sosyal yaşamın birer parçası olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri açısından ortaya koyulan projeler, engelli bireylerin aileleri ve toplumun her kesimini yakından ilgilendirmektedir. 

"Örnek projeler ortaya koyduk"

Günümüze bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan bir tanesi de, o ülkenin genelde insanlarına, özelde ise engelli yurttaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesidir. Büyükçekmece Belediyesi olarak, bu bilinç doğrultusunda ilçe genelinde yaşayan tüm engelli yurttaşlarımız ve aileleri ile sıkı bir bağ kurarak, onlara her zaman destek olduk. Daha düne kadar evlerinden dışarı çıkamayan engelli çocuklarımızla birlikte kurduğumuz Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübümüz her anlamda örnek bir projedir. Bu çocuklarımıza imkan sağlandığında, eğitim ve destek verildiğinde neler yapabildiklerini tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Bu yıl içinde hizmete açtığımız Büyükçekmece Belediyesi Engelliler Eğitim İş ve Spor Merkezi`de örnek bir tesistir. Ayrıca her türlü sosyal aktivitenin içine dahil ettiğimiz engelli vatandaşlarımızın toplumla iç içe olmalarını sağlamaktayız. Bu yolla da, sosyal yaşamımızın ayrılmaz birer parçası olmalarına olanak sağlıyoruz. 

Toplumsal hizmetlerden daha fazla yararlanmalıdırlar

Engelli bireylere dönük fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama, bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını sağlayacaktır. Bu durum, ülke olarak bizi çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli unsurlardan biri olacaktır. Bu düşünce ve temennilerle tüm ülkemizde yaşamakta olan engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —