11.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:16
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:31
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,08% 0,05
  • EURO

    51,03% -0,31
  • GRAM ALTIN

    7331,17% -0,32
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

Maltepe`de Kadın Girişimciler İlk Mezunlarını Verdi

Daha önce bir çok sosyal projeye imza atan Maltepe Kent Konseyi bu projelere bir yenisini daha ekledi

300 OKUNMA
TARİH: 23.04.2015 05:23
Son Güncelleme: 23.04.2015 05:23

Maltepe`de Kadın Girişimciler İlk Mezunlarını Verdi

Daha önce bir çok sosyal projeye imza atan Maltepe Kent Konseyi bu projelere bir yenisini daha ekledi

İSTANBUL 23.04.2015 05:23:00 300
Haberi Sesli Oku
Maltepe`de Kadın Girişimciler İlk Mezunlarını Verdi
 Maltepe Kent Konseyi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) işbirliğiyle hayata geçirilen “Kadınlar İçin Girişimcilik Projesi” ilk mezunlarını vermeye başladı.
 
1986 yılında dar gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmak ve yerel kalkınmada liderliklerini güçlendirmek amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olan KEDV ve Maltepe Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen projenin eğitimleri 6 Nisan 2015 tarihinde Maltepe Kent Konseyi’nde verilmeye başladı. On kişilik gruplar halinde verilen eğitimlerde, isteyen kadınlar kendi gruplarını oluşturup diledikleri yerde de eğitim alabiliyor. 3 gün 3 er saat, toplamda 9 saat süren eğitimlerde, kadınların kendi işlerini başlatmaları ya da geliştirmeleri için verilen eğitimlerin yanı sıra ürünlerini nasıl pazarlayacakları ve mikro krediler için uygun başvurulacak kurumlar hakkında da bilgi almaları sağlanıyor.
 
Verilen ilk eğitimlerden alınan olumlu geri dönüş sonucunda projeyi devam ettirme kararı alan Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan: “Maltepeli kadınlarımızın ne kadar yaratıcı ve özgün fikirlere sahip olduğunu ve bu fikirleri doğrultusunda ortaya çıkan işlerini pazarlama isteklerine sahip olduklarını biliyorduk. Bunun için gerekli zemini ve doğru yönlendirmeleri alabilmeleri için başlatmış olduğumuz bu eğitimlerden kadınlarımızın duydukları bu memnuniyet bizimde yaptığımız işlere olan inancımızı ve ne denli doğru kararlar aldığımızı bir kez daha bizlere gösterdi. Bundan sonra da aynı şekilde en iyi projelerle halkımızla bir bütün olmaya, elimizden geldiğince faydalı projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
Eğitimlerin devam ettiği projeye katılmak isteyen bayanların Maltepe Kent Konseyi’ne başvurmaları gerekiyor.
Kadınlar İçin Girişimcilik Projesine katılan kursiyerler memnuniyet, duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi.
 
“Maltepe Kadın emek pazarında başından beri çalışmışlığım var. Eğitimden çok memnun kaldım; gerçekten güzel bir ortam, güzel bir çevre, güzel bir hizmet, güler yüzlü insanlar var. Eğitimin yaşı yoktur, 100 yaşında da olsam böyle eğitimlere katılmayı tercih ederim. Herkes gönül rahatlığıyla katılabilir.”
Fatma Yüksek AYAR
“Eğitimden çok memnun kaldım. Elimdeki paranın bana dönüşümünü öğrenmiş oldum. Eğitimi herkese tavsiye ederim.”
Şafak KARAHAN
 
“Mikro Kredi olayını özellikle çok etkili bulduk, çok bilgilendirici bir eğitimdi, çok açığımız, bilmediğimiz konular varmış onları tamamladık. Gerçekten iş kurmak isteyen tüm arkadaşlar gönül rahatlığıyla bu eğitimi alabilirler.”
Rabia KALKAN
“Eksiklerimi tamamladım. Neyi nasıl yapmam gerektiğini daha net algılamaya başladım. En kısa sürede bir iş kuracağımı düşünüyorum. Daha çok cesaretlendim. Teşekkür ederim.”
Songül AYDIN
 

HABERLER

Fatma Nur Öğretmenin İsmi Çekmeköy’de Yaşatılacak

Öğretmen Fatma Nur Çelik Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

6 Şubat Depremleri’nin Üçüncü Yılında Çekmeköy’de Anma Programları Düzenlendi

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

AKOM’DAN FIRTINA VE KAR YAĞIŞI UYARISI

KAI Maarif Derneği Çekmeköy Temsilciliği’nden Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

LÖSEV’den Babalar ve Çocuklara Moral Dolu Hafta Sonu

LÖSEV’DEN ANLAMLI ÇAĞRI: UMUDUMUZ KADIN DAYANIŞMASI

Akburak: Gazetecilik Demokrasi İçin Vazgeçilmez

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan Gazetecilere Vefa Programı

Üsküdar Belediyesi’nden Anlamlı Anma Programı

TURİSTİK TRAMVAY GELİYOR

İBB’DEN YILBAŞI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

HABERLER

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’dan İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

Sancaktepe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi Açıldı

SİYAD Sancaktepe’den Ramazan Sofrasında Birlik Mesajı

Fatma Nur Öğretmenin İsmi Çekmeköy’de Yaşatılacak

SANİAD geleneksel iftar programını Sarıgazi Mahalle Evi’nde gerçekleştirdi

Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz İMES’in Sahur Programına Katıldı

Kaymakam Naif Yavuz TÜMBİR İftar Programına Katıldı

Toplumsal Sorunlara Dikkat Çeken Çağrı: “Çocuklarınıza Sahip Çıkın”

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’ndan Birlik ve Dayanışma İftarı

Sancaktepe'de Şehit Aileleri ve Gaziler Gönül Sofrasında Buluştu

Sancaktepe’de Yeşilay Haftası Coşkusu: Öğrenciler Sağlıklı Yaşam İçin Sahnedeydi

Öğretmen Fatma Nur Çelik Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

sahibinden.com, Türkiye Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

LÖSEV’DEN İSTANBUL’DA KOLİ KOLİ MUTLULUK

Uzun vadede ruh sağlığını olumsuz etkiliyor!

  • Çarşamba 11.9 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Perşembe 11.1 ° / 6.8 ° false
  • Cuma 11.6 ° / 5.9 ° Güneşli
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz’dan İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı
Sancaktepe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi Açıldı
SİYAD Sancaktepe’den Ramazan Sofrasında Birlik Mesajı
Fatma Nur Öğretmenin İsmi Çekmeköy’de Yaşatılacak
SANİAD geleneksel iftar programını Sarıgazi Mahalle Evi’nde gerçekleştirdi
Sancaktepe Kaymakamı Naif Yavuz İMES’in Sahur Programına Katıldı
Kaymakam Naif Yavuz TÜMBİR İftar Programına Katıldı