Tarih: 22.09.2014 09:00

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN ÇİFTE STANDART İSYANI

Facebook Twitter Linked-in

 Öğüt son olarak, Kartal’a bağlı Uğur Mumcu Mahallesi’nin tek ortaokulu olan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nun sıkıntılarını hazırladığı önergeyle Meclis gündemine taşıdı.
 
İmam hatip ortaokullarına ücretsiz yemek, servis gibi ihtiyaçların çeşitli vakıf ve dernekler üzerinden karşılandığı dile getirilirken, düz ortaokul ve lise öğrencilerine bu imkanların hiç birinin sunulmadığına yönelik şikayetlerin tarafına ulaştığını ifade eden Öğüt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bu yünde şikayetlerin kendisine de ulaşıp ulaşmadığını,  araştırılıp araştırılmayacağını sordu. 
 
Öğüt bir diğer sıkıntı olarak Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nun 13 sınıfının imam hatip e dönüştürülmesiyle öğrenci ve velilerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Velilerin okulun mevcut haliyle bile ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu ve mahallede imam hatip talebi olmadığını söylediğini hatırlatan CHP’li Öğüt, Uğur Mumcu Mahallesi’nin tek ortaokulu olan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nun dönüştürülmesinin gerekçesini sordu.
Öğüt ayrıca “Okulun halihazırdaki fiziki şartları( spor salonu, soyunma odası, kütüphane, atölye eksikliği, ortalama 40’ar öğrencilik sınıflar) ortadayken ve hem veliler hem de mahalle sakinleri yaptıkları eylemlerle dönüşüme karşı çıkarken dönüşümde ısrar edilecek midir?” sorusunu yöneltti. 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —