Tarih: 11.08.2015 05:04

Yaz okullarına yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

 Bu yıl ilk kez İl Halk Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK) Yaz Okulları, çocukların ilgi odağı olmaya devam ediyor. 7 ilçede 13 kurs merkezinde açılan yaz Kur’an kurslarına 376 kursiyer katılarak Kur’an ve dini eğitim alıyor.

HEM EĞLENİYORLAR HEM ÖĞRENİYORLAR
Daha sağlıklı ve daha mutlu bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen KO-MEK Yaz Okulları, bu yaz çocuk sesleriyle dolup taşıyor. Öğrenciler dini eğitimlerinin yanı sıra spor ve sanat etkinlikleriyle çok eğleniyorlar. Haftanın 4 günü dini eğitim alan çocuklar, bir gün ise yüzme dersi alıyor. 

TEMEL BİLGİLER ÖĞRENİYORLAR
Tepeköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen yaz Kur’an kursuna katılan çocuklar, sabahçı ve akşamcı olarak derslere devam ediyor. Çocuklarla yakından ilgilenen Kur’an eğitmeni Hanife Topal, yaz okullarında sadece Kur’anı Kerim dersleri değil dinimizin temel bilgilerini de öğrettiklerini ifade etti. 

SERTİFİKA VERİLECEK
Verilen eğitimden oldukça mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, yaz okullarının kendileri için de yararlı olduğunu belirtti. Yaklaşık 40 günlük bir eğitim alacak çocuklardan kurs bitimi sonrasında başarılı olanlara Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika verilecek.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —