YEREL HABER 24.07.2015 16:21:00 156 0
Haberi Sesli Oku

Çorlu Gazeteciler Derneği?nden 24 Temmuz Açıklaması

Çorlu Gazeteciler Derneği?nden 24 Temmuz Açıklaması

Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre:?24 Temmuz?u Dayanışma Günü Olarak Kutluyoruz?

 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının 107. Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre: “24 Temmuz’u basın bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak kutluyoruz” dedi. 

Toplumun bilgi sahibi olması için kamuoyunun haber alma özgürlüğüne karşı sürekli olarak gece gündüz demeden çalışan gazetecilerin daha iyi koşullarda çalışması gerektiğini belirten Silistre; “Demokrasinin sağlıklı bir şekilde olması için basın özgürlüğü şarttır. Gerçekleri araştırma ve yayma konusu ile doğru ve gerçek bilgilere ulaşma konusunda zaman zaman sıkıntıya düşsek de gazeteciler görevlerini en iyi şekilde yerine getirme çabasıyla kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerlerine düşen görevi gece gündüz demeden ve mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveri içerisinde yerine getirmektedir” diye konuştu. 

“Otosansür bugün basının en önemli sorunlarından biri olarak”

“Her ne kadar basından sansürün kaldırılışını kutlasak da zaman zaman karşılaştığımız baskılar ve imtiyazlara karşı bu mesleği severek, meslek etik değerleri içerisinde, layıkıyla yapan tüm gazetecilerin basın bayramını kutluyorum” diyen Silistre: “Bu yıl basından sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü. Gazetecilerin 1908 yılında ortaya koydukları onurlu direniş sonunda kalkan sansüre karşın, aradan geçen süreçte yapılan çeşitli düzenlemeler ve baskılarla aynı konu yeniden gündeme geliyor. Sansür konusunun yanı sıra günümüzde sıkça karşılaşılan otosansür bugün basının en önemli sorunlarından biri olarak karşımızda duruyor” şeklinde konuştu.
 
“Bu yıl sansürün kaldırılışı değil dayanışma günü olarak kutlamak istiyoruz”

Tarafsız ve doğru habercilik konusunun tıpkı bağımsız hukuk sistemi gibi demokratik toplumların olmazsa olmazlarından olduğunu da sözlerine ekleyen Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre: “Düşüncelerini yazdığı için, yaptığı röportajı yayımladığı için, pek çok meslektaşımız hakkında davalar açılıyor, gazeteciler çeşitli gerekçelerle tutuklanıyor.  Tüm bunların yanı sıra özellikle yaygın medyada meslektaşlarımıza yönelik baskılar devam ediyor. Bunlara kayıtsız kalmamız durumunda, aynı sansür uygulamaları ve dayatmalarla karşı karşıya kalmamız söz konusu olabilir. Bu nedenle, bizler bu yıl 24 Temmuz’u basından sansürün kaldırılış gününden ziyade basın çalışanları arasında dayanışma günü olarak kutlamak istiyoruz” dedi.

Silistre açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Basın özgürlüğü sadece gazetecilere değil, herkese lazım, bu nedenle sadece gazetecilerin ya da basın çalışanlarının değil, toplumun hemen her ferdinin düşünce ve basın özgürlüğüne sahip çıkması gerekir. Basının özgürlüğüne ve tarafsızlığına saygı göstererek destek olmak bir nevi vatandaşlık görevidir.” 
 


Kaymakam Ahmet Karakaya Anneler Günü'nde Şehit Annelerini Ziyaret Etti

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, SMA hastalarını ziyaret etti

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı

Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı

ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ

Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi

Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi

Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü