YEREL HABER

YEREL HABER Haberleri
YEREL HABER 12.06.2015 15:32:00 144 0
Haberi Sesli Oku

Kartepe?de ibadethanelere ramazan bakımı

Kartepe?de ibadethanelere ramazan bakımı

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü?ne bağlı İbadethane Temizlik Ekibi, ramazan ayı öncesi camilere yönelik bakım ve temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

 Periyodik olarak uygulanan program çerçevesinde yıl içinde bakım ve temizlikleri yapılan ibadethanelerin ramazan öncesi bakımlarının da yapılması camii cemaatinin de takdirini topladı.
Kartepe Belediyesi kamu kurumlarına, okullara ve ibadethanelere destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü de ilçedeki dini tesislerin bakım ve temizliğini gerçekleştiriyor. Temizlik çalışmalarına büyük önem veren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatı ile Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan İbadethane Temizlik Ekibi de yıl boyu sürdürdüğü cami ve mescitlere yönelik bakım ve temizlik çalışmalarını ramazan ayı öncesi hızlandırdı.

Ramazan ayı öncesi ilçe genelinde 80 cami ve 81 kuran kursunda sürdürülen temizlik çalışmaları çerçevesinde İbadethane Temizlik Ekibi, cami halılarının dezenfektesini talep ve ihtiyaca göre kuru veya ıslak olarak yapıyor. Üç kişiden oluşan ekip cami iç temizliğinde halıları vakumlu elektrik süpürgeleriyle süpürerek yıkıyor. Yıl boyu süren ve ramazan ayında tekrarlanan bakım ve temizlik çalışmalarında şadırvan ve tuvaletlerin temizlikleri de düzenli şeklide yapılıyor.

Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, her bölgede 39 mevkici ile cami çevresindeki bakım ve temizlikleri de ihmal etmediklerini kaydetti. “Temizlik imanın yarısıdır” sözünden hareketle Başkan Üzülmez’in “Temiz çevre” hedefiyle yürüttükleri temizlik çalışmalarına kirletmeyerek destek olan ilçe halkına teşekkür eden Müdür Şahin, “Ramazan ayı öncesi ilçemizdeki ibadethaneleri kapsayan bakım ve temizlik çalışmaları ile halkımızın daha temiz ortamlarda gönüllerince ibadetlerini yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Cami dernek yönetimi ve cemaati özellikle camilerin temizliğini belediyenin üstlenmesinin örnek bir davranış olduğunu kaydettiler. İbadethanelerin temizliğini üstlenen Kartepe Belediyesi’ne şükranlarını sunan cemaat bu olayın mimarı olan Başkan Üzülmez’e de teşekkür ettiler.
 


Kaymakam Ahmet Karakaya Anneler Günü'nde Şehit Annelerini Ziyaret Etti

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, SMA hastalarını ziyaret etti

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı

Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı

ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ

Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi

Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi

Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü