Tarih: 17.05.2013 13:12

Otomobil ihalelerine büyük ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Borçlular için, borçlarını ödeme; alacaklılar için ise alacaklarını tahsil edebilme açısından büyük önem taşıyan icra ihaleleri, son yıllarda artan ilgi ile birlikte, ticaret hayatının devamlılığında önemli bir güvence kaynağı olarak görülüyor.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, özellikle otomobile duyulan ilgi, icradan satılık otomobil ihalelerine de yansıdı. Katılımın az olması sebebiyle özellikle gayrimenkul ihalelerinde yok pahasına satışlar gerçekleştiğini söyleyenwww.icraburada.comGenel Müdürü Caner Çakıotomobil ihalelerine artan katılımla ilgili olarak; "Eskiden insanlar, icra ihalelerinin verimli yatırım alanları olduğu konusunda farkındalık sahibi değildi. Gerek, yatırımını ihalelerle değerlendirenlerin memnuniyeti gerekse devletin haczedilebilecek mallar konusundaki yeni düzenlemeleri, bu ihalelere bakış açısının değişmesini sağladı." dedi.
Yeni yasa ile haczedilebilir malların, yaşamsal özellikli olmaması zorunluluğu, katılımcıların da manevi yükünü hafifletmelerine sebep olduğunu sözlerine ekleyen Çakı, "Bir mal, ihaleye çıkana kadar; borçlunun borcunu ödemesi için 6 ay süresi olmakta. Bununla birlikte, borçlu, ihale tellalı `Satıyorum, sattım!` diyene kadar borcunu ödeme süresi devam ediyor. Vatandaşlarımız, icra ihaleleri vasıtasıyla yatırımlarını değerlendirmekten çekinmemeliler; Diyanet İşleri Başkanlığı`nın bu konuda `İcradan mal almak caizdir.` hükmü bile bulunmakta." sözleriyle, icra ihalelerine katılmakta çekimser olan kişileri bilgilendirdi.
İcra ihale indeksleme sitesi www.icraburada.com`da yayınlanan ihale ilanlarında pek çok ev, fabrika, iş makinesi yahut ticari malın satışı bekleniyorsa da şu sıralar en çok otomobil ihaleleri rağbet görüyor. Uygun fiyatlarla, her türden otomobile bedelini ödeyip, gerekli prosedürleri yerine getirerek sahip olabilmek sadece icra ihalelerini takip ederek mümkün
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —