Tarih: 07.03.2015 07:08

Kadınlar Geleceğin Mimarlarıdır

Facebook Twitter Linked-in

 Kadınlar Gününü kutlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek “Kadınlar geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır. Onlara en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır” dedi. 
Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediyede çalışan kadın personeli bir araya getirdi. Sultangazi Belediyesi Binası Yemekhane Salonunda düzenlenen toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, başkan yardımcıları ile belediyenin kadın çalışanları katıldı. 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında bir neslin devamını sağlayan kadınlarımızın birer mücevher olduğunu söyledi.   

Ziya Gökalp’in “Kadın tamam olmadıkça eksik kalır bu hayat” sözlerini hatırlatan Başkan Altunay, şunları söyledi: “Kadınlarımız olmadan hayat boş kalır. Anne olarak neslimizin devamını sağlıyor. Aile birliğimizin sürdürmemizi sağlıyor ve zor zamanlarımızda yanımızda oluyorlar. Nene Hatunlar, Kara Fatmalar gibi cepheye koşuyorlar. Kadınlarımızın değerini her zaman bilmeliyiz” dedi. 

Kadına yönelik şiddetten duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Altunay,  “Kadına yönelik şiddet toplumumuzun en ağır yaralarından biridir. 21. yüzyılda bu şiddet kabul edilemez. Kadını ikinci sınıf gören zihniyeti değiştirmek ve kadınlarımızın birer mücevher olduğunu aslında erkeklere anlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

Belediye çalışan kadın personelin her çalışmada emeği olduğunu kaydeden Başkan Altunay, “Sultangazi’ye sunduğumuz bütün hizmetlerde sizlerin de önemli bir payı var. İlçeye bıraktığımız kalıcı eserlerle birlikte anılacağız”  dedi. 

Programda söz alan Başkan Yardımcısı Rana Danışman da Kadınlar Gününü kutlayarak kadınların annelik gibi çok önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini söyledi. 

Başkan Altunay daha sonra belediyede çalışan kadın personele çiçek takdim etti. 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —