Tarih: 05.04.2012 17:45

Sultanbeyli`nin `yeşil okulu`

Facebook Twitter Linked-in

 

İstanbul İl Özel İdaresi enerji dostu çözümler geliştirmek, kamusal bilinci artırmak, sera gazı salınımını azaltmak, İstanbul`un çevre sorunlarını azaltarak çevresel sürdürebilirliğine katkı sağlamak amacıyla `Yeşil Okullar` projesini başlattı. Okullarda karbon salınımını azaltarak, karbon ayak izi ölçümü dönemini başlatan projenin ilk uygulaması, ilçemizdeki Sabiha Gökçen Endüstri Meslek Lisesi`nde ve Bayrampaşa`da Mustafa Itri İlköğretim Okulu`nda yapılacak.

KARBON AYAK İZİÖLÇÜMÜ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Sultanbeyli ve Bayrampaşa’daki pilot okullarda başlayan `Yeşil Okullar’ projesi ile iki pilot okulun aydınlatma, iklimlendirme ve su kullanımı konusunda verim düzeyi yüzde 20 artırılacak ve atmosfere karbon salınımı azaltılacak.

Seçilen iki pilot okulda, tasarruflu ampuller ve sensörlerle elektrik tüketiminin azaltılması, kalorifer radyatörlerine takılacak ısı sabitleyen termostatik vanalarla doğalgaz tüketiminin azaltılması, muslukların su israfını önleyecek hale getirilmesi hesaplanırken, temel hedef genel olarak yüzde 20 oranında bir tasarrufa gitmek. Böylece sera gazı emisyonunda da yüzde 20 oranında azaltma sağlamak. Projeyle, 6 bin öğrenci de enerjinin verimli kullanımı konusunda bilinçlendirilmiş olacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —