Tarih: 07.06.2012 02:26

Tiyatro`nun Yıldız`larından muhteşem oyun`¦

Facebook Twitter Linked-in

 

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Barış Manço Kültür ve Eğitim Merkezi Yıldızlar Grubu, Tiyatro Eğitmeni Selim Can Polat’ın yazdığı ve yönettiği “Yıldızlar Köyü” oyunu ile tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Oyun’u çok yakın dostu Almanya Schalke 04 Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Şzahin ile büyük bir keyifle izleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün,”Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi güzel şeyler yapmaya devam ediyor. Bu akşam yıldızlar grubunun ortaya koyduğu oyun çok güzeldi. Her şeyin temeli eğitim. Belediye olarak halk akedemisi çatısı altında belediyecilik hizmetlerinin dışında 114 branşta 25.000 kişiye eğitim veriyoruz” dedi.

Avrupa konseyinde, Avrupa’da yapılan faaliyetler arasında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi faaliyetlerini örnek alınacak uygulama seçtiğini dile getiren Başkan Akgün,” Avrupa Konseyi tarafından Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi faaliyetlerimiz 49 ülkeye tavsiye edildi. Avrupa konseyinde, bu kurslarımızda eğitmenlerimizin gönüllü olarak ve hiç bir ücret almadan ders vermesi çok önemli olarak söylendi. Bu Türkiye adına çok güzel bir şey” şeklinde konuştu.

Okullar bittikten sonrada binlerce çocuğa yaz spor okullarının kapısını açacağını belirten Başkan Akgün,”Yaz spor okullarına mutlaka çocuklarınız yollayın. Çocukların sporla ilgilenmesi hiçbir şey kazandırmasa bile ki, vücut sağlığı açısından çok şey kazandıracağından eminim, en azından sokaklardaki kötü şeylerden etkilenmelerini önler” dedi.

 Başkan Akgün’den sonra sahnede konuşma yapan Schalke 04 Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg,” Ne zaman Büyükçekmece’ye gelsem, her geldiğimde gerek eğitim alanında olsun, gerek sanatsal faaliyetler olsun çok üstün başarıların burada yaşandığını gördüm. Burada gönüllü eğitmenler eşliğinde binlerce çocuğa eğitim verilmesi çok takdir edilecek bir çalışma.”şeklinde konuştu.

Kendi ülkesinde de çeşitli kültürel faaliyetler olduğunu söyleyen Rehberg,” Bizim de küçük evlatlarımız için müzik okulumuz ve büyük bir müzik tiyatromuz var ve orada profesyoneller oynuyor. Onun yanı sıra birçok amatör tiyatrolarımızda var. Ama bizim ülkemizde en ön plana çıkan spor ve futbol. Orada çocuklarımız çok küçük yaşlarda alınıp eğitiliyor” dedi.

 

Sahnede Başkan Akgün dostu Gerhard Rehberg ile birlikte Eğitmen Can Polat’a, asistanları Aydemiz Kurtuluş, Deniz Nida Şzener ve Zuhal Tezcan’a teşekkür belgelerini verdi.

Tiyatro Arena oyuncuları Silivri Cezaevi Mahkûmlarına oynadıkları oyun sonrasında mahkûmların kendi elleri ile yaptıkları Atatürk tablosunu, Arena oyuncuları Başkan Akgün’e hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —