Tarih: 05.08.2012 17:23

Seyit Onbaşı Camiisinin temeli dualarla atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Büyükçekmece Belediyesi, hayırsever Hacı Hüseyin Koçak ve Hacı İlyas Pekdemir tarafından yaptırılan Seyit Onbaşı Camisinin temeli Cuma Namazı sonrası yoğun katılımla atıldı.

Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşların  yoğun katılım gösterdiği temel atma töreninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yurtiçinde ve yurt dışında camii yapmaya devam edeceklerini söyleyerek, ”Çanakkale savaşında yaklaşık 270 kiloluk top mermisini sırtlayarak, topun ağzına verip, düşman gemisini batırarak, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya ispat etmiş olan Seyit onbaşının adını gelecek kuşaklar unutmasın diye bu camiye verdik” şeklinde konuştu.  O top mermisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir” dedi. Rüzgarlıtepe sakinlerinin uzun süredir istediği camiinin yapımını üstlenen hayırsever iş adamlarına teşekkür eden Başkan Akgün, “Böyle hayırseverlerimiz olduğu müddetçe biz camii, okul, sağlık ocağı yapımına her zaman devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Camilerin, buluşma, selamlaşma yeri olduğunu, gençleri ve ihtiyar insanları bir araya toplayan müstesna bir mekan olduğunu belirten Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin ise konuşmasında, “Bu gün burada hayırların en güzelini yaşıyoruz. Yapılacak olan camiimize maddi ve manevi katkıda bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Ben inanıyorum ki bu mescidimiz, semtte büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —