Tarih: 07.08.2012 19:23

Arakan`ın Sesi: Sultangazi Gençlik Meclisi

Facebook Twitter Linked-in

Myanmar`da Rohingyalı müslümanların yıllardır süren baskı ve ayrımcılığa ilave olarak son aylarda yaşamakta olduğu katliamlar gündemdeki yerini koruyama devam ediyor.  Sultangazi Gençlik Meclisi de  Arakan müslümanlarına yapılan insanlık dışı saldırıları kınamak amacıyla fotoğraf  sergisi açtı.

Sultançiftliği Merkez Cami önünde yer alan Ramazan Arastası’nda açılan sergide Myanmar’ın Bangladeş sınır bölgesindeki Arakan müslümanlarına yönelik yapılan saldırılar fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

“Arakan’ın Sesi Sultangazi Gençlik Meclisi” isimli sergide bölgede yaşanan zulme dikkat çekiliyor. Arakan müslümanlarının yaşadıkları saldırıların ve ağır koşulların fotoğraflarla anlatıldığı sergide, yardım kampanyası için de çağrıda bulunuluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sultangazi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Arakan Müslümanlarının yaşadıkları zulme karşı tüm dünyanın ortak ses olması gerektiğini savundu. Yiğit, “Sultangazi gençliği olarak Arakan müslümanlarının yaşadığı insanlık dışı uygulamalara seyirci kalamazdık. Arakan’daki kardeşlerimizin yaşadığı acıların, sıkıntıların herkesçe bilinmesini ve onlara gereken yardımların yapılması için sergimizi açtık. Herkesin bu katliamlara aynı duyarlılıkla karşı çıkması gerekmektedir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —