Tarih: 22.09.2012 13:58

Geçit sokağın yeni hali, en çok engellileri sevindirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Güngören Belediyesi  5378 sayılı yasa gereğince engellilerin erişebilirliği noktasında başlattığı prestij cadde konseptini yıl sonuna kadar 20’ye çıkartacak. Gençosman Mahallesi Geçit Sokak’taki çalışmalarını tamamlayan belediye yetkilileri, sokağı araç ulaşımı dışında özellikle engelli vatandaşların ve çocuklu ailelerin kullanımına uygun hale getirdi. 
 
Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’ın başlatmış olduğu prestij cadde konsepti artık her mahalleye uygulanmaya başlandı. Gençosman Mahallesi Geçit ve Tavus Sokak’ta çalışmalar tamamlandı. Üç ayda yolu trafiğe açan yetkililer caddenin aydınlatma, süsleme ve ağaçlandırma çalışmalarını da bitirdi. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Karaman, “Geçit sokakta 10980 m², Tavus sokakta ise 500 m² prestij çalışması yaptık. Sokaklarımızda bordür, tretuar, yağmursuyu kanalı, asfalt, görme engelli taşı, aydınlatma direği ve çelik babalar kullandık. Amacımız hem trafiği rahatlatmak hem de vatandaşların kaldırım ihtiyacını herkese uygun olarak dizayn etmek. Aydınlatma görevi, elektrik idaresine ait olmasına rağmen bu tür yatırımları yine belediye olarak biz üstleniyoruz. Yeni kaldırımlarda cep parklar kullandık. Böylece hem ulaşımı rahatlattık hem de aracını park etmek isteyen vatandaş trafiğin akışını olumsuz yönde etkilemeyecek. Bir diğer yeniliğimiz ise engelli ve çocuklu ailelerimize yönelik oldu. Kaldırımlarımızı genişlettik ve ortasına engelli taşı yerleştirdik. Hem görme engelli hem tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımız herhangi bir engelle karşılaşmadan kaldırımda rahatça ilerleyebilecek. 2012 yılı bizim için çok önemli. Çünkü bu sene 20. yılımızı kutlayacağız. 20. yılımıza özel açılış ve yatırımlarımıza bu kapsamda hız verdik” şeklinde konuştu. 
 
Daha önce 12 cadde ve sokağı prestijlendiren Güngören Belediyesi, 2012 yılı sonuna kadar bu rakamı 20’ye çıkaracak. Görme ve yürüme engelli vatandaşların ihtiyacına uygun olarak kaldırımlarda engelli taşı kullanan belediye yetkilileri, otopark sorununu da çözmek için de cep parklar oluşturuyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —