Tarih: 01.05.2020 17:29

Kaymakam Çakıroğlu, Covid-19 ile Mücadelede Çalışmalarını İnceledi

Facebook Twitter Linked-in

SANCAKTEPE -  Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, (Kovid-19) ile mücadelede kapsamında yerli üretimi artırmak için yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

28 Nisan Salı günü gerçekleşen ziyarette Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Afacan da eşlik etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ve Okul Müdürü Aykut Yılmaz tarafından karşılanan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, ilk olarak Kimya Teknolojisi Alanı ziyaret etti.

Üretilen dezenfektan hakkında bilgi veren Okul Müdürü Aykut Yılmaz: “Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisinin imkânlarını kullanarak; koronavirüse etkili temizlik maddeleri üretimine başladık. Ürünümüz 20 kg bidonlara doldurularak hazırlanmıştır ve KDV dâhil 118 TL olarak sunulmuştur. Üretilen 20 kg dezenfektan sulandırıldığında 1 tonluk dezenfektan haline getirilmektedir” dedi.

Daha sonra Teknoloji laboratuvarı’nda incelemelerde bulunan Kaymakam Adnan Çakıroğlu,  Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde Elektrik-Elektronik Öğretmenleri Özgür Tosun, Taştan Babur ve Ercan Aydemir tarafından geliştirilen ve okulun imkânları kullanılarak yapılan `video laringoskop` cihazı yerinde inceledi.

Cihaza ilişkin bilgi veren Okul Müdürü Aykut Yılmaz, Kovid-19 salgının başlamasının ardından toplantı yaptıklarını ve mücadeleye nasıl katkı sunacaklarını değerlendirdiklerini anlatarak, "Öğretmenlerimiz bize, video laringoskop cihazını yapabileceklerini söylediler. Biz de bunu üstlerimizle konuştuk." dedi.

Cihazın üretiminde yer alan Elektrik-Elektronik Öğretmeni Taştan Babur, cihazı taşınabilir ve sabit olarak iki türlü geliştirdiklerini söyledi.

Babur, taşınabilir olan cihazın 6 saate kadar hizmet verdiğini belirterek, sabit şekilde geliştirilen diğer ürüne ilişkin de bilgi verdi.

Sabit cihazda, küçük mikro çip kamera, laringoskop set ve görev bilgisayarının bulunduğunu, görüntüyü görüntülemek için de TV, tablet, cep telefonu gibi uygulamaların da kullanılabileceğine değinen Babur, "Bu cihazımız ve yazılımı Sancaktepe Eyüp Sultan Meslek Lisesi olarak kendi imkanlarımızla gerçekleştirilmiştir. Basit ve kolay bir şekilde kullanılabilmektedir." dedi.

Üretimde görev alan öğretmenler ve usta öğreticilere yaptıklarının kutsal bir görev olduğunu belirten Kaymakam Adnan Çakıroğlu, çalışanları tebrik ederek başarılar diledi.

Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte fedakârca çalışan, gayret gösteren idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ve Okul Müdürü Aykut Yılmaz’ı da ayrıca tebrik etti.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —