Tarih: 30.04.2020 05:56

Sancaktepe?de denetimler hız kesmeden sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

SANCAKTEPE - Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını ile mücadele sürerken, Sancaktepe’de hem korona virüs hem de Ramazan ayı dolayısıyla denetimler ilçe de görevliler tarafından hız kesmeden devam ediyor.

İlçe genelinde yapılan denetimlerde, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Denetim ekipleri, Polis, Jandarma ve belediye zabıtaları görev alıyor. 
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda denetim ekipleri, denetimler kapsamında markette bulunan şarküteri, meyve ve sebze, kapalı ambalajlı ürünler ile unlu mamuller denetliyor. Türk Gıda Kodeksi uygunluğu kontrolü için de et ve süt ürünlerinden numuneler alan ekipler, reyonlarda kapalı olarak bulunan ürünlerin etiket ve ambalajlarını kontrol etti.

Sancaktepe’de Jandarma ekipleri sorumluluk bölgesinde kalan, fırın, market ve bakkallar da,  pide gramaj, fiyat, maske kullanımı ve sosyal mesafe" kurallarıyla ilgili denetimleri aralıksız gerçekleştiriyor.

Koronavirus pandemisine karşı alınacak önlemler kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü  ekipleri market denetimlerine ilçe genelinde devam ediyor. Polisler, Sosyal Mesafe, Maskesiz müşteri alınmaması, Marketteki kişi sayıları, maske, eldiven, bone ve önlük gibi koruyucu ekipman kullanılması konusunda gerekli denetimlerde bulunuyor. Ay zamanda ilçe emniyet görevlileri covid-19 ile mücadele önlemleri kapsamında, otobüs ve ticari taksilerde denetimleri aksatmıyor. Denetimlerde sosyal mesafe kuralına ve doluluk oranına uyup uymadığına bakıldı. Denetimler de Polis ekipleri vatandaşlara ve şoförlere uyarılarda bulunuyor.

Tatil, mesai, izin demeden çalışan  Sancaktepe Vefa Sosyal Destek Grubu, Emekli maaşı teslimi ve yardım ödemelerini gerçekleştiriyor. 

Sancaktepe Belediyesi Zabıta ekipleri ise semt pazarlarını denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri, İlçe de kurulan pazarlarda maske dağıtımı ve anonslar yaparak, vatandaşlara ve esnafa uyarılarda bulunuyor. 

Tevfik Erk / İstanbul







 


 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —