Tarih: 22.07.2018 15:19

Genç modacılar podyumda rüzgar estirdi

Facebook Twitter Linked-in

 BİLGİ Moda Tasarımı Bölümü 2017-2018 mezunu 18 öğrencinin 50 tasarımının sergilendiği defile, santralistanbul Kampüsü’nde düzenlendi. Tema belirlenmesinden geliştirilmesine, tasarımların dikiminden kuliste mankenlerin hazırlanmasına kadar A’dan Z’ye bir öğrenci projesi olan BİLGİ Fashion Show, profesyonel defileleri aratmadı.
Mimari, sinema, resim sanatı, kültürel ikonlar ve sosyal trendler gibi çeşitli kaynaklardan beslenerek tasarımlar ortaya koyan öğrencilerin defileye hazırlık süreci aylar önce başladı. Öğrenciler, bir kavram veya temadan yola çıkarak fikir geliştirip koleksiyonlarını tamamladılar. Öğrenciler bitirme projesi jüri sunumlari ile tasarımlarını geliştirdiler ve defile aşaması için hazırladılar.
BİLGİ Moda Tasarım Bölüm Başkanı Dr. öğretim üyesi İrem Arıkan Ekşi “Öğrencilerimiz bir yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını bu akşamki defile ile almış oldular. 18 öğrencimiz bir yıllık yoğun bir çalışma süreci ile çeşitli sanat akımlarından esinlenerek 50 farklı tasarım ortaya koydu. Bu tasarımlarda yenilikçi ve geleceği yakalayan özellikler ön plandaydı. Öğrencilerimizin her biri ortalama 3 parçadan oluşan özgün bir koleksiyon yarattı. Bir defilenin ortaya çıkışındaki her detayı yaşayarak, deneyimleyerek öğrendiler” dedi. 
Gecenin açılış konuşmasını yapan ve BİLGİ Fashion Show’un mezuniyet ertesinde sektöre adım atmaya hazırlanan öğrenciler için defilenin önemli bir deneyim olduğuna işaret eden BİLGİ Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Fuat Beyazıt, “Moda Tasarım Bölümü öğrencileri bu defile için büyük emek verdi. Her bir detayı düşünerek, yaparak öğrendiler. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, profesyonel hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Gecede mezun öğrenciler, Ann Usman, Aybike Gürsu, Bahar Seda Cengiz, Bilgehan Yılmaz, Büşra Nur Özger, Ceylin Tokatlıoğlu, Çağdaş Yöntem, Deniz Yahyabeyoğlu, Ege Naz Karaakın, Ferdi Akyol, Gamze Tığlı, Gizem Öksüz, Hatice Aslan, Koral Sagular, Nisan Lal Altuğ, Şimal Kalemci, Tuğçe Nur Şenaydın ve Zeynep İlkim Kasarcı koleksiyonlarını sergiledi.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —