Tarih: 07.04.2018 14:10

Sancaktepe?de Okullar Arası Mangala Turnuvası Düzenlendi.

Facebook Twitter Linked-in

 SANCAKTEPE - Sancaktepe İlçesinde Etnospor kapsamında düzenlenen Mangala Turnuvasına 7 ilkokul, 10 ortaokul ve imam hatip ortaokulu olmak üzere 17 okuldan toplamda 60’a yakın öğrenci katıldı.
Mangala Turnuvası 6 Nisan Cuma günü ilçede bulunan Özel Yenidoğu ortaokulu spor salonunda gerçekleşti. Saat 10:00’da başlayan Turnuvayı Etnospor bünyesindeki hakemler komitesi yönetti.
Etnospor bünyesindeki hakemlerin yönettiği Mangala turnuvasında İlkokul erkekler, ilkokul kızlar, ortaokul erkekler ve ortaokul kızlar şeklinde 4 ayrı kategoride kıyasıya yarışan öğrencilerden dereceye girenlere ödülleri verildi.
Yapılan ödül töreni öncesinde salona ve yarışan öğrencilere kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şit, Ülkemizin geleceği olan bu çocuklarımızın bu mutlu gönlerinde yanlarında olmaktan memnuniyet duyuyorum diyerek, öğrencileri tebrik etti. Yarışmada emeği geçen hakem heyetine ve öğretmenlere teşekkür etti.
 
ŞİT, Çocuklarımızla İlgilenmemiz Lazım, Biz ilgilenmezsek Başkaları İlgilenir.
 
Şit, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amaçlarının öğrencileri gençleri yarıştırmaktan ziyade yeni arkadaşlıklar edinmelerini sağlamak olduğunu söyleyerek, Sporu tabana yaymak istediklerini ifade etti.
Murat Şit "Çocuklarımızı takip etmeliyiz. Bu tür yarışmalarla, turnuvalarla onlarla ilgilenmemiz lazım. Biz ilgilenmezsek başkaları ilgilenir. Biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkar. Çünkü metropol bir şehirdeyiz. Her türden insanın ve gurupların bulunduğu bir şehirde yaşıyoruz, diyen şube müdürü şit,   Devletimizin tüm imkânlarını gözümüzün nuru geleceğimizin teminatı bu çocuklarımız için harcayacağız. Gençlerimizi sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerin içine katarak ellerinden tutmaya devam edeceğiz. Ve bu tür faaliyetlerimiz de artarak devam edecektir" dedi.  
 
Murat şit, " 2017/2018 yılının ülkemizde ve ilçemizde bağımlılıkla mücadele yılı ilan edildiğini hatırlatarak, Çağımızın hastalığı olan internet bağımlılığından bir nebzede olsa onları kurtarmak istiyoruz. İnternet bağımlılığı dolayısı ile gerek sınıfta ders ortamında gerekse herhangi bir meselede zihnen yoğunlaşamayan- odaklanamayan çocuklarımızın bu tür odaklanma merkezli oyunlarla yoğunlaşabilmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.  
Yapılan ödül töreni ile dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı.  Çekilen hatıra fotoğrafları ile düzenlenen mangala oyunu turnuvası sona erdi. Dereceye giren öğrenciler ve okulları şöyle sıralandı:                                               
İLÇE MANGALA TURNUVASINDA DERECEYE GİREN ÖĞENLER VE OKULLARI ŞÖYLE: 

İLKOKUL ERKEKLER :

1.Emrullah Kandemir-Mustafa Karaşahin İlkokulu 
2.Eray Taha Yılmaz-Sancaktepe Safa İlkokulu
3.Yaman Yasir Aksu-Sarıgazi Ahmet Keleşoğlu İlkokulu

İLKOKUL KIZLAR:

1.Merve Özdemir-Paşaköy İlkokulu
2.Nur Ebrar Kaya -Osmangazi İlkokulu
3.Zeynep Öztürk-Paşaköy İlkokulu

ORTAOKUL-İ.H.ORTAOKUL ERKEKLER:

1.Akın Taşar-Hüseyin Tolgacan Sipahi Ortaokulu
2.Kaan Yılmaz-Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu
3.Samet Topal-Hüseyin Tolgacan Sipahi Ortaokulu

ORTAOKUL-İ.H.ORTAOKUL KIZLAR:

1.Şevval Nehir Vural-Özel Yenidoğu Ortaokulu
2.Bahar Ekin Ormancı -Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu
3.Hilal Akyıldız-Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu
Tevfik Erk / İstanbul 







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —