Tarih: 11.11.2017 13:32

Şakir Demir İlkokulu?nda değişim ve gelişime bağlı İnovasyon

Facebook Twitter Linked-in

 SANCAKTEPE - Sancaktepe İlçesinin okullarından biri olan Şakir Demir İlkokulu, hızla yenilenen ve bunun sonucunda gelişimi sağlayan okullardan biri. Davet edildiğimiz okulda neler yapıldığını Okul Müdürü Alaattin Acar tek tek anlattı.
Amacımız bir devlet okulunda hızlı, kullanışlı, birlik ve beraberlik içinde inovasyon sistemi döngüsü oluşturmaktı diye söze başlayan Okul Müdürü Alaattin Acar “  Yapılan değişim ve dönüşüm eğitim öğretimle bağlantılı olmalıdır.Bağlantı yoksa süreç hiç kimseye bir inovasyon sağlamayacaktır
Okulda bulunan mevcut bölümlerin değiştirilmesi, yenilenmesi ve daha elverişli, kullanılabilir uygulama alanları organize ederek inovatif bir değişim sürecini planlayıp, planlanan süreci gerçekleştirmekti. İnovatif düşünme becerisinin temeli farklı düşünceleri bir araya getirerek en güzelini ortaya çıkarma yetisidir. Bu plan da :
Öncelikli olarak Eğitim süreci devam eden bir ortamda yürütebilmek için insan kaynağı, mevcut durum, ekonomik. sosyal durum ve yürütülmekte olan sistem çok iyi tahlil edilmesi gerekiyordu.
Okul iyi tahlil etmek için bir süre gözlem, inceleme yaptım. Öncelikli olarak:

1- İnsan unsuru ön plana çıkarılmalıydı. Eğitimin en önemli iki unsuru biri öğretmen diğeri veli unsuru ön plana çıkarılmalıydı.
2- Okulun fiziki ortamının çok iyi tahlil edilmesi, mevcut durumun kullanışlı olup olmadığı net olarak ortaya konmalıydı.
Yukarda belirtilen inovasyon sisteminin çok iyi tamamlanması için, kabul görmesi ve uygulama noktasında işe yarar yeni bir değişim ve gelişim süreci zamana yayarak oluşturmak sistemsel bir döngü sağlayacağına karar verdim.” Diye konuştu.


Okulun kaynakları dikkatlice inceledik diye konuşmasına devam eden Okul Müdürü  Alaatin Acar 
“ Geçmişe yönelik sıkıntılara taradım. Acil çözüm gerektiren ihtiyaçları net olarak belirledim. Mevcut değişim ve geliştirme süreci planlanırken okulun değişmeyen nazım planını göz önünde bulundurmanın temel değişmeyen bir kural olarak ele aldık.
1- Öğretmenler odası mevcut plana göre değil orta katta BT sınıfının yerine taşınmıştı. Burası mutfağa ve bahçeye çok uzak olduğu için, öğretmenlerin bir arada olma, veli ile görüşme gibi unsurları çok zorluyordu. Mevcut planında giriş katta olduğunu, okul planınına bağlı olarak değişimi için hızlıca bir taşınma gerçekleştirdik. Çok olumlu karşılandı. Öğretmenler bir araya geldi. Veli girişte görüşmelerini rahat yapabilme imkânına kavuştu.
2- Okul Aile Birliğini hareket geçirmek gerekli olduğuna kanaat getirdim. Okulun mevcut durumunda giriş katta bir yer olması gerekir diye düşündük. Giriş katta uygun yer yoktu.Üst katlarda veli rahat okula giremiyor. Okulla ilgili çalışmalara destek veremiyordu. Ders alanlarından bağımsız, girip çıkmada sıkıntı olmayan bir yer oluşturmak en doğru olan karardı.         İnovatif olarak yeni bir yer ama mevcut şartları çok iyi kullanmak gerekiyordu. Okulun küçük kullanışlı ve rahat ulaşılabilecek bir alan olması için  anasınıfı girişinde ahşap bölme ile bir Okul Aile Birliği OFİSİ oluşturma planı hasıl oldu. Plan uygulandı. Yapılarak aile birliğine teslim edildi.
3- Okulda ikili öğretim yapılmaktaydı. Özellikle Bayan öğretmenlerin ibadet ihtiyaçları karşılamak için ufakta olsa bir Mescit ihtiyacımız vardı. Okulun merdiven boşluğunda kullanılabilecek bir alan vardı. İnsan kaynakları harekete geçti. Kadıköy Moda Camii cemaati üstlendi. Okulumuza küçük ama ihtiyaçlarımıza uygun bir mescit oluşturduk.
4- Okul Kapı Girişinde Bekçi Kulubesi çok acil ihtiyaçtı. Bir öğrenci velimiz destek vereceğini belirtti. Bekçi kulübesi geldi. Hizmete devam ediyor.
5- Okul içinde bulunan Kütüphane orta katta ve çok atıl durumda bulunmaktaydı. Bunun için kaynak, imkânlar ve destek arandı. Bağcılarda bulunan GENTO Tekstil firmesı bir öğretmenimizin aracılığı ile bağlantı kuruldu. Kısa yapıldı. Öğrencilerimizin kullanımına açıldı.
6- Okul Girişine Kamera sistemi için ve duyurular için bir 102 Ekran TV ihtiyaç oldu.Bir velimiz ile bağlantı kuruldu. İhtiyaç karşılandı. Kullanıma kazandırıldı.
7- Sınıf Kapıları çok kırık ve kullanılmayacak derecede hasar görmüşleridi.Onarım talebinde bulunduk. Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm sınıf kapıları yenilendi. Kullanıma kazandırıldı.
8- Okul Giriş Kapısı demir ve çok ağır, kullanışlı olmadığı, acil olarak daha güzel, kullanışlı bir kapı zorunlu ihtiyaçtı. Planlama yapıldı. Bir pazarlama şirketi ile bağlantı kuruldu. Kısa sürede destek amacıyla yapılıp okul girişine takıldı.
9- Okul içinde İnternet ağ sistemi yoktu. Kısa sürede ağ sistemi kuruldu. Tüm katlara wifi verildi
10- Özel Eğitim gerektiren öğrencilerimiz ve öğrenim güçlüğü çeken çocuklarımızda unutulmadı. Hızlı bir şekilde yasal zorunluklar yerine getirildi. Özel Eğitim ve Destek Odası açıldı.102 Ekran bir TV bir velimiz tarafından alındı. Velilerimizin ve öğretmenlerimizin yardımı ile kısa sürede sınıfımız açıldı. Şu an özel eğitim sınıfı eğitime devam etmektedir.
11- .Okul Bahçesi parke taşı döşeli ve çökmeler olmuş. Yağmur yağdığı zaman öğrenciler sular içinde kalıyordu. Yerel yönetimler düzeyinde girişimlerimiz oldu. Gerekli yazışmalar İlçe MEB. Kanalıyla yapıldı. Sancaktepe Belediyesi okul bahçemizi sıfırdan asfaltladı.
12- En büyük değişim ve dönüşüm okulun Çok Amaçlı Salonunda ihtiyaçtı. Maliyet yüksek olduğu için İlçe MEB. Kaymakamlıktan kaymakamlıkta belediyeden talep etmişti. Sürekli olarak takip takip ve en son belediye Başkanımız Şakir Demir Çok amaçlı salonunu yapacağız sözü bize büyük sevinç yaşattı.2016 Yılında belediyemiz tarafından 103 koltuklu bir konferans salonu yapıldı. Her türlü etkinliğimiz ve toplantılarda kullanıyoruz.
13- Okul sınıf kapıları güvenlik kilitleri ilçede ilk olarak kurumda yapıldı.Pencecere cam kilitleri takıldı. Merdivenler kaymaz bir şekilde bandlarla tanıştı.Okul güvenliği yada İş Güvenliğinde inovatif uygulamalarla tamamlanıyor.
14- Okul Gece güvenliği için her hangi bir firmaya aidat ödemeden kendimize ait bir sistem kurularak kullanıma kazandırılmıştır.
15- En önemlisi okulun dış cephe boyasının yapılmasıdır. Bu çalışmada bize destek veren bağışçımız Mustafa DEMİR Bey’e , muhtarımız Muharrem KIZILOT’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Değişim süreci öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından kabul gördü. Takdir edildi. Çevrenin okula bakışı değişti.” Diye yapılanları tek tek anlattı.
 
Belediye Başkanı İsmail Erdem’in eğitime destek ve önem veren bir başkan olduğu için şanslı olduklarını belirten Okul Müdürü Alaattin Acar son olarak şunları söyledi; “ İnovasyonda (yenilikten farklı olarak) önemli olan yeni bir eğitsel, sosyal, kullana bilirlik yönünden değer yaratmaktır Bunun da yolu var olan birikimleri inovatif düşüncelerle daha etkin kılmaktır.
Gerek çalışmalarımızda gerekse maddi ve manevi bize desteklerini sürdüren Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Aydoğdu’ya ve Belediye Başkanımız İsmail Erdem Bey’e çok teşekkür ediyorum.
Birlikten kuvvet doğar felsefesi ile okul aile birliği çalışmalarına katılan tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
Tevfik Erk / İstanbul 






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —