Tarih: 09.06.2017 01:34

Suriyeli Minik Öğrencilerin `Okuma Bayramı` Sevinci

Facebook Twitter Linked-in

 SANCAKTEPE - Sancaktepe Veysel Karani İlkokulu 1. ve 2.Sınıfta eğitim gören 53 Suriyeli öğrenci okuma öğrenmenin sevincini yaşadı.
 
Sancaktepe Veysel Karani İlkokulu 1. ve 2.Sınıfta eğitim gören 53 Suriyeli öğrenci için Mustafa Öncel Kültür Merkezinde ‘Okuma Bayramı’ etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlik programına Sancaktepe Kaymakamı Adnan ÇAKIROĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AYDOĞDU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul müdürü, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.
 
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bu çocukların bizlerin misafiri olduğunu vurgulayan Kaymakam Adnan ÇAKIROĞLU, Bir nebze olsun Suriye`deki o kargaşadan o hengâmeden yavrularımızı uzak tutmak adına bu etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.
 
Eğitim ve öğretimin başladığı günden beri çocukların yoğun bir eğitim gördüğünü belirten Kaymakam ÇAKIROĞLU, ‘’Çocuklarımız Çok emek verdi, gayret etti ve Türkçeyi öğrendi. İnşallah bu yavrularımız vakti saati geldiği zaman ülkelerini tekrar mamur etmek, tekrar inşa etmek için dönerler. O sevgilerini o muhabbetlerini kaybetmemek adına biz elimizden geldiği kadar gayret gösterdik ve inşallah ümmet olmanın şuurunu, bir olmanın şuurunu bu yavrularımız gelecek nesillere taşırlar.” temennisinde bulundu.
 
Kaymakam ÇAKIROĞLU, Okuma bayramının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
 
Etkinlikte çeşitli dans ve müzik gösterileri sunan öğrenciler, Türkçe şiirler seslendirdi. Etkinlik toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —