Tarih: 01.06.2017 06:49

Sancaktepe`de Ramazan Ayının ilk İftarı Safa Mahallesi?nde gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

 SANCAKTEPE - Onbir ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sosyal hayattaki değişiklik ve farklılık kendini hissettiriyor. Başta iftar davetleri olmak üzere sosyal etkinlikler yoğun bir şekilde yaşanıyor. Sancaktepe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ramazan programında her mahallede ramazanın coşkusu yaşanmaya başladı. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneklerinin en üst düzeyde yaşandığı ramazan ayında belediye olarak her mahallede iftar programları düzenleniyor.

Sancaktepe’de,  29 Mayıs Pazartesi günü ilk iftar buluşması için çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı. Safa Mahallesine masalar kurularak cadde süslendi. İftar saati geldiğinde ise, mahalleli ve yüzlerce vatandaş alanı doldurdu.  Düzenlenen iftar buluşmasına Belediye Başkanımız İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir,  Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Kuran tilavetinin ardından İftar öncesi konuşan Başkan İsmail Erdem, tüm vatandaşların Ramazan’ını tebrik etti. Başkan Erdem konuşmasında : “Af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de peygamberimiz (s.a.v)’in “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur” diye haber verdiği Ramazan ayıdır” şeklinde konuştu. Başkan Erdem ayrıca  ramazan ayının tüm insanlara hayırlara vesile olması dileğinde de bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —