Tarih: 19.01.2017 20:28

Sancaktepe?nin iyilik melekleri iyi ki varsınız

Facebook Twitter Linked-in

SANCAKTEPE - Erzurum ili Narman ilçesinden bir aile Sancaktepe’de   bir binan bodrum katında rutubet içinde iki oda bir salondan oluşan evde yaşıyorlar.  Yaklaşık 3 ay önce Ümraniye’de evleri yanan aile son bir umutla Sancaktepe’ye  taşınmışlar.  6 çocuklu bir aile iş yerleri kapandığı için baba işsiz kalmış, iş bulmak için bir umutla  çevrede iş arıyor. Ailenin bir çocuğu dedesinin yanında memleketlerinde kalmış, 6 kız çocuğunun  4 tanesi okuyor. Biri açık öğretimde, biri orta okulda, çocukların üst baş ihtiyacı var, elbise ihtiyacı var ihtiyaç biter mi evde yaşamak için ev eşyasına ihtiyaç var.
Mahallenin muhtarı kolları sıvıyor. Mahallede bulunan sitelerde yaşayan mahalle sakinlerinin desteği ile çocuklara üst baş kıyafet yardımı yapıyorlar. Elbiseleri alan kız çocukları mutlu, gıdadan deterjana varıncaya kadar ihtiyaç malzemeleri ile yaşama tutunanların ellerinden tutmaya çalışıyorlar. Bu kadarla da kalmıyor Eve, halı, perde, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi ev eşyaları da veriyorlar. Ailenin şimdilik yüzü gülüyor. 
Mahallede bulunan sitede yaşayanların da yüzü gülüyor, bir ailenin yaşama tutunmasına destek verdikleri  için.  Mahallemizde gözleri önündeki insanları görüp başlarını çevirmeyen güzel insanlarımız var diyen Muhtar Murat Bilikli “ Mahalle sakinlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Birlik beraberlik içinde, el ele vermeye çalışıyoruz. Zengin fakir demeden insanca yaşamak için ekmeğimizi bölüşmeye çalıyoruz. Güzel olan bu değil mi?” diye konuştu.
Güzel  harekete bizde destek verelim istedik.  Çocukların fotoğraflarını ve ailenin fotoğrafları ile yardım yapan insanların fotoğraflarını yayınlamadık.  Bu davranışımıza destek veren tüm iyi insanlara mahallenin site sakinlerine teşekkür ederiz. 
 Sancaktepe’nin iyilik melekleri iyi ki varsınız.
Tevfik Erk / İstanbul
 
  


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —