Tarih: 03.06.2016 15:28

Çevreci Okullara Ödüller Verildi

Facebook Twitter Linked-in

SULTANGAZİ - Sultangazi Belediyesi, “Dünya Çevre Günü” dolayısıyla düzenlediği yarışmalarda dereceye giren okulları ödüllendirdi. Çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla yapılan “Geleneksel Okullararası Atık Pil Toplama Yarışması” ile “Çevreci Okullar Yarışıyor; Geri Dönüşüme Destek Veriyor” projelerinde dereceye giren okullara ödülleri verildi. Çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen programda sahnelenen “Ben Çöp Değilim” isimli tiyatro oyunu da ilgiyle izlendi. 

Sultangazi Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla etkinlik düzenledi. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonlarında düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkan Yardımları Fevzi Dülger, Hakan Ceylan ve Rana Danışman ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Program, Türkiye genelinde dereceler alan 75 Yıl Ortaokulu Halk oyunları gösterisi ile başladı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ceylan, çevre bilincini arttırmak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.  Türk medeniyetinde çevreye verilen önemi örneklerle aktaran Ceylan, şunları söyledi:

“Yaşadığımız çevrenin olumlu, güzel olması bizi güzel düşünmeye ve mutluluğa ulaştırır. Atalarımız çevreye büyük önem vermişlerdir. Medeniyetimizde çevreye verilen önemi yapılan eserlerden çok net olarak görmekteyiz. Camilerimizde kuşların su içmeleri için bile yerler yapılmıştır. Gelecek nesillerin de bu konuya önem vereceklerine inanıyorum.”

Sultangazi Belediyesi’nin çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla yaptığı “Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması” ile “Çevreci Okullar Yarışıyor; Geri Dönüşüme Destek Veriyor” projelerinde dereceye giren okullara ödüller verildi. 

Programda ayrıca Tiyatro Alkış tarafından hazırlanan “Ben Çöp Değilim” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Geri dönüşüme dikkat çekilen oyunu öğrenciler ilgiyle izledi. 
 
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —