Tarih: 11.04.2016 13:42

Sancaktepe ilçesinde bir dernek daha kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

 SANCAKTEPE - Sancaktepe ilçesinde bir dernek daha sosyal hayata merhaba dedi. Açılışı yapılan derneğin, İstanbul genelinde yaşayan köy sakinlerinin bir araya gelmesini ve haberleşmelerini  hedeflediği belirtildi.
Kars İli Susuz İlçesi Büyük Çatak Köyü derneği, köylüleri açılışta buluştu, hep birlikte hasret giderdiler. İstanbul ilinin bir ok ilçesinde yaşayan Büyük Çatak köy sakinleri bu kurulan dernek ile bir araya gelme fırsatı
bulabilecekler. 

İstanbul ili içerisinde yaklaşık 3000’e yakın nüfus olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Yüksek Mengütay “ Bir araya gelmekten dolayı son derece memnunuz. Bu Derneğin kurulmasında emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Bu gün burada açılışımızda bizleri onurlandıran siz  değerli dostlarımıza, hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür eder, derneğimizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim “ dedi.  

Derneğin amacı hakkında konuşan Nurettin Mengükan “ Kendi gelenek ve kültürümüzü yaşatmak, akrabalarımız, komşularımız, arkadaşlarımız ile bir arada olmak, yeni yetişen gençlerimizin ve çocuklarımızın bir birlerini tanıyarak büyümelerini sağlamak. Aradan yıllar geçiyor, çocuklarımız kendi yakınlarını neredeyse tanımıyor, ilişkiler zayıflıyor. Deneğimiz birlik beraberliğimizi güçlendirecek, dostluğumuzu unutturmayacak. Bu gün açılışımıza katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Tevfik Erk / İstanbul 









Orjinal Habere Git
— HABER SONU —