Tarih: 29.10.2012 13:57

BTK`daki Uygulamalı Bilim Eğitimi tüm hızıyla sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak genç nesillere bilimi sevdirmek amacıyla kurulan Bilim Teknoloji Kulübü faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Yaz döneminin ardından başlatılan Uygulamalı Bilim Eğitim programı da geleceğin bilim adamları adaylarından büyük ilgi görüyor. Programa katılan ilköğretim okulu öğrencileri, hevesleri ve heyecanlarıyla geleceğin bilim adamlarının Kocaeli’nden çıkacağını adeta kanıtlıyor. 
 
İLKÖÄ?RETİM OKULLARI KATILIYOR
Bilim Teknoloji Kulübü okulların açılmasıyla Uygulamalı Bilim Eğitim başlattı. Uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik yarım günlük bir programdan meydana geliyor. Öğrenciler, eğitim çerçevesinde BTK içinde yer alan elektrik elektronik mekatronik ve robotik, fizik, kimya ve biyoloji atölyelerinde eğlenerek bilimsel deneyler gerçekleştiriyor. Eğitim, Bilim Teknoloji Kulübü’nün Plaj Yolu’ndaki binasında üç saatlik bir program çerçevesinde yürütülüyor.
 
SORGULAMA KABİLİYETLERİ GELİŞİYOR
Uygulama kapsamında; öğrencilerin, sorgulama ve araştırma kabiliyetlerini geliştirmek, bilime olan ilgilerini arttırmak, Fen ve Teknoloji dersi müfredatında işlenen konuları atölye ve laboratuarlarda eğlenceli ve uygulamalı biçimde işlemek gibi üç ana hedef belirlendi. 
 
BTK’YI TANIYORLAR
Eğitimin yanı sıra öğrenciler Bilim Teknoloji Kulübü ile ilgili olarak bilgilendiriliyor. Kulübün sergi alanı ve bilim düzeneklerini tanıyan öğrenciler, buradaki kütüphaneden de istedikleri yayına ulaşabiliyor. 
 
İLGİ BÜYÜK
Uygulamaya Kocaeli’ndeki ilköğretim okulları büyük ilgi gösteriyor. Sınıf halinde eğitimlere katılan öğrencilerin ulaşımı da Büyükşehir Belediyesi’nin okullara gönderdiği araçlarla sağlanıyor. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —