Tarih: 16.08.2011 02:19

Bu çocuklar size emanet

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim alanındaki ilk sivil toplum örgütü olan Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Cemiyet, babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ve başarılı çocuklarımızı dokuz yaşındayken annelerinden emanet alıyor; onlara uluslararası standartlarda eğitim olanağı sunuyor ve her birinin düşünen, araştıran, sorgulayan, ülkesine, çevresine, ailesine karşı sorumlu aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

Bugün ülkemizin dört bir yanından, sınavla seçilen 900’ü aşkın çocuğumuz, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar 10 yıl süresince tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor. Çocuklarımız 7 gün, 24 saatlerini geçirdikleri Darüşşafaka’da yalnızca iyi eğitim almakla kalmıyor, sosyal ve kültürel yönden de zengin bireyler olarak yetişiyor.

Öğrencilere eğitim hayatlarını maddi kaygıdan uzak sürdürmeleri için her ay cep harçlığı veren, lise son sınıfta üniversiteye hazırlık kurusuna gönderen ve üniversiteyi kazandıklarında da burs desteğini sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti, 148 yıldır ihtiyaç sahibi çocuklarımıza sağladığı tüm bu olanakları hayırseverlerin bağışlarıyla gerçekleştiriyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —