Tarih: 17.02.2016 02:31

Başkan Akgün " Belediyecilik,insanları mutlu etme sanatıdır "

Facebook Twitter Linked-in

 BÜYÜKÇEKMECE - CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP’li belediyelerin gayet başarılı olduğunu ve yerel iktidarda halkın mutluluğu için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin birlikte hareket edeceğini ve daha koordineli çalışacağını söyledi. 
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Seyit Torun’u Büyükçekmece’de ağırladı. Torun, Büyükçekmece ziyareti sırasında, belediyecilik ve yerel yönetimler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
“CHP’li belediyelerimiz her anlamda gerçekten çok başarılı” diye konuşan Torun, “Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün gibi birçok belediye başkanımız özverileriyle, inanılmaz başarılara imza atıyorlar. Batı standardında insana yakışan, temelinde insan olan o uygulamaları ile ilkleri hep bizim belediyelerimiz gerçekleştiriyor” dedi.  
DEMOKRASİ YERELDE BAŞLAR
Torun, “CHP belediyeleri olarak biz de iktidardayız. Türkiye’nin önemli il ve ilçelerinde halkın mutluluğu, refahı ve geleceği için çalışıyoruz” dedi. Birçok kentin CHP’li yönetimler altında “Şehircilik, sosyal belediyecilik ve altyapı anlamında gerçekten takdire şayan önemli gelişmeler gösterdiğini” söyleyen Torun, “bunları, koordineli çalışarak topluma daha iyi anlatacağız” diye konuştu. 
Dünyanın hemen her yerinde ulusal politikada etkili olan birçok liderin, yerel politikadan, hatta belediye başkanlığından geldiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şöyle devam etti: “Ulusal demokrasi yerelde kurulur. Yerel yönetim, demokrasinin beşiği değildir, aksine demokrasinin ta kendisidir. Almanya, Fransa, ABD gibi büyük batılı ülkelerin liderleri yerel yönetim deneyimi olan insanlardan seçiliyor, seçildi. Bu sadece batıda görülen bir uygulama değil, ülkemizde, Asya’da ve dünyanın gelişmiş diğer demokratik ülkelerinde birçok önemli politikacının yerel yönetimler deneyimi olduğunu görüyoruz. ”     
ÇOK DAHA İLERİYE GİDECEĞİZ
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’u Büyükçekmece’de ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Sayın Torun, ülkemizde çok önemli belediyecilik deneyimi ve engin birikimi olan bir isimdir. Ben Genel başkan Yardımcımız Seyit Torun’un birikim ve deneyimleri ışığında sosyal demokrat belediyeciliğin çok daha ileriye gideceğine inanıyorum” dedi.     
“Belediyeciliğin insanları mutlu etme sanatı olduğu”  görüşünü tekrarlayan Dr. Akgün, şunları söyledi: “Belediyeciliği öğrendiğimiz kitaplarda ‘belediyecilik: su, kanal, alt yapıyı yapan resmi kurumdur´ yazardı. 40 yıllık belediyecilik hayatımdan sonra ‘öyle değil´ dedim. Ben ‘belediyecilik: insanları mutlu etme sanatıdır´ diyorum. Çocuğun salıncağını yenileyeceksiniz, Ayşe Teyze´nin evinin oradaki lamba yanacak. Bunlar farkında olmadan insana mutluluk verir. Belediye başkanının asli görevi vatandaşını mutlu etme sanatını iyi yoğurmaktır. “ 
Başkan Akgün, Büyükçekmece`de yapımında sona gelen yeni belediye binası ve ilçede hayata geçirilecek olan projeler hakkında Torun`a bilgi verdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —