Tarih: 09.02.2016 12:10

JENERATÖRLE ENERJİ TAKVİYESİ

Facebook Twitter Linked-in

 EDİRNE - Edirne Merkeze bağlı; Sırpsındığı Bölgesi’nde bulunan köylerin büyük bir kısmına olumsuz hava şartlarından dolayı yaklaşık 4 gündür elektrik verilemiyor. Yaşanan elektrik kesintisinden dolayı su depoları boşalan Eskikadın, Yenikadın, Kemalköy, Sarayakpınar, Ekmekçi, Ahiköy, Büyük İsmailçe, Karabulut Köyleri’nde yaşanan su kesintisini önlemek için harekete geçen Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Makine İkmal ve Elektrik Birimi ekipleri, dün gece pompaların su basabilmesi için jeneratör ile enerji takviyesi yaptı.
Suyun zorunlu bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yaşanan elektrik kesintisi, su depolarının çalışmasını engellemektedir. Vatandaşlarımızın elektrik kesintisinin yanında bir de su sıkıntısı yaşamamalarını istemedik. Bu yüzden su depolarına jeneratör kurarak, geçici bir çözüm ürettik” dedi. 
Elektrik kesintisinden dolayı su sıkıntısı yaşayan köylüler, su sorununu çözdüğü için Edirne Belediyesi’ne ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.   
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —