Tarih: 21.01.2015 03:59

ÇEVRECİ ÇOCUKLAR İŞ BAŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

Çevreye olan duyarlılığı ve çevre bilinciyle bilinen Kağıthane Belediyesi, Kağıthaneli çocuklara çevre bilinci temalı tiyatro oyunu sergiledi. Gültepe İlkokulu’nda sahnelenen “Mahalle’nin Delisi” isimli oyunda çocuklara kazanabilir atıklar konusunda eğlendirilerek eğitim verildi. İlkokul öğrencileri oyunu ilgi ile takip etti.
Geleceğin Çevrecileri Yetişiyor
‘Geri Dönüşüm için El Ele’ projesi kapsamında düzenlenen tiyatro programına katılan Kağthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çevre bilincine dikkat ettiklerini belirterek,  “Bu sene de tiyatroyla çocuklarımıza bu eğitimi veriyoruz. İlkokul da ve ortaokulda 53 bin çocuğumuz var. İlkokullar için ayrı oyun, ortaokullar için ayrı oyun olmak üzere 53 bin öğrencimize hizmet veriyoruz.  Hem tiyatro izliyor çocuklarımız hem de eğleniyor, eğlenirken de çevre eğitimiyle ilgili, geri dönüşümle ilgili, hayvan sevgisiyle ilgili konuları birlikte paylaşmış oluyoruz. Tabi buradaki tiyatronun ardından bunu hayata geçirip pratiğe dönüştürüyoruz. Çocuklarımız ambalaj malzemelerinin ayrı toplanmasıyla ilgili çalışmalara katılıyorlar ve buradan yine kendilerine takdim ettiğimiz malzemelerle, broşürlerle buradaki çalışmayı ailelerine de taşıyorlar. Ailece de geri dönüşüm çalışmalarının içerisinde bulunuyoruz ” dedi.
Çevre Ödülü Verilecek
Kağıthane Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında okuldaki öğrencilere geri dönüşüm poşeti de dağıtıldı. Dağıtılan poşetlere kazanılabilir atıkları 5 Haziran’a kadar en çok toplayan okula Kağıthane Belediyesi tarafından ödül verilecek.  
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —