Tarih: 20.12.2014 21:03

Büyükşehirli İzciler Allahuekber Şehitlerimizi anacak

Facebook Twitter Linked-in

 Toplumsal olaylara karşı her platformda yaptığı faaliyetlerle duyarlılığını gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler her yıl olduğu gibi bu yılda şehitlerimizi unutmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcilik Branşı Sarıkamış harekat sırasında donarak şehit düşen mehmetçikleri, harekatın 100.yılı nedeniyle , 26-28 Aralık tarihleri arasında bir dizi etkinlikle anacak. 

SARIKAMIŞ HAREKATI KONULU KONFERANS
Tarihçi Yazar Mehmet Ersöz’ün anlatımıyla,Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan Sivil Toplum Merkezi konferans salonunda, 26 Aralık Cuma günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek Sarıkamış harekatı konulu konferans herkeze açık. 
Konferansın ardından Kocaeli Samanlı Dağları’nın Aytepe bölgesinde 27 Aralık Cumartesi sabahı gerçekleştirilecek Allahuekber Şehitlerini anma temalı kampta izciler , Sarıkamış cephesine cephane taşıyan 120 gencin anısına 120 yürüyüşü gerçekleştirilecek.  Akşam namazından sonra ise  Allahuekber Şehitleri  için mevlid-i şerif okutulacak. Kamp ateşi programında İzciler,Allahuekber Şehitleri anısına şiirler ve hikayeler okuyacak. 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —