10 Aralık Çarşamba günü Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Başbakan Ahmet Duvutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nu Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan birlikte karşıladılar.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu yaptığı konuşmada “Hayatı daha içten daha yakından gören insanların bakışları arasındayım hayat bizim anlayışımızda bir imtihandır, engelli insanlarımızın günleri zorluklarla geçiyor onlar ve aileleri benim için birer kahramandır. Hayatın kıymetin bizlerden daha iyi biliyorlar” dedi.
2002 den buyana engellilere yönelik büyük aşamalar kaydedildiğini belirten Davutoğlu “engelli kardeşlerimize yönelik önemli çalışmalar hayata geçirildi. Bunlardan en önemlisi evde bakım hizmeti ve ailelerine maaş bağlanması oldu. Geçmişte başvuru yaptıktan en az 1 yıl sonra maaşlarını alan engelliler vatandaşlar şimdi ise başvurulardan bir hafta sonra maaşını alıyor. Bu da ailelerinin evde zorlanmadan bakımını sağlıyor. Okul öncesi eğitimden başlayarak en üst düzeyde eğitimi alacak imkânların sunulması gerekiyor. Bu konuda işitme engellilere ve görme engellilere yönelik kitapların hazırlanması çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Böylesine anlamlı bir günde engelli vatandaşlar ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sare Davutoğlu “Toplum olarak el ele vererek engelli kardeşlerimizin hayat standardını yükseltmeye çalışmalıyız, Onların hem dilinden hem halinden anlamalıyız” dedi.
Engelli vatandaşlarımız ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sare Davutoğlu “Böylesine anlamlı bir organizasyonda burada engelli kardeşlerimiz ile bir arada olmamızı sağlayan ve yeni bir Belediye olmasına rağmen hayata geçirdiği projeler ile Sosyal Belediyeciliğin öncüsü olan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.