Kullanımdan ve zamandan dolayı yıpranan parkları elden geçirerek yenileyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri iki parktaki çalışmalarını tamamladı. Kartal Soğanlık Mahallesi’nde bulunan Ahmet Yesevi Parkı ve Karlıktepe Mahallesi’nde bulunan Şehit Aşkın Bora Park’ında çalışma yapan ekipler her iki parkın da çehresini değiştirdi.
Kartal’da halkın nefes aldığı en önemli kamu alanlarından biri olan parklardaki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, vatandaştan gelen talepleri de dikkate alarak yaptığı çalışma sonrasında Soğanlık Ahmet Yesevi Parkı ve Karlıktepe Şehit Aşkın Bora Parkını tamamen yenileyerek tekrar kullanıma açtı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün parklardaki ağaçların budama ve gübreleme işleminin yanı sıra bakımını da yapan ekipler yeşil alanlarda çim ekme işlemini gerçekleştirdi. Parkların zarar gören zeminleri, bordür kaplamaları da yenileri ile değiştirdi. Güneş enerjili aydınlatma sistemlerinin kontrolünü yaparak arızaları gideren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocuk oyun gruplarının bakımını yaparak zarar gören parçaları değiştirdi. Evcil ve sokak hayvanları için parklara suluk ve yemlikler yerleştiren belediye ekipleri parklarda engelliler içinde düzenlemeler yaptı. Engelliler için park girişlerine rampalar inşa eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, çöp kutularını ve yağmur suyu kanallarını yeniledi. Çocukların oynarken yaralanmasını önlemek için oyun alanlarının etrafındaki kumu da eleyerek yabancı maddelerden arındıran belediye ekipleri anne ve babaları da unutmadı. Oyun alanlarının hemen etrafında çocuklarını izleyen ebeveynler için oturma alanları düzenleyen ekipler parkların tabelalarını da yeniledi.
Yapılan çalışmalar hakkında bir değerlendirmede bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz “Göreve geldiğimiz günden beri öncelik verdiğimiz çalışmalarımızın başında Kartal’ da kişi başına düşen yeşil alan oranını artırarak insanlarımızın rahat nefes alacakları yaşanabilir bir çevre ve çocuklarımızın güvenle oyun oynayacakları parkları yaratmak. Bu hedefle hem yeni park alanları açıyor, aynı zamanda da kullanımdan dolayı yıpranmış parklarda tadilat ve yenileme çalışmalarına devam ediyoruz.” dedi.