Tarih: 03.08.2011 04:51

Her Mahallede Ramazan coşkusu var

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sosyal hayattaki değişiklik ve farklılık kendini hissettiriyor. Başta iftar davetleri olmak üzere sosyal etkinlikler yoğun bir şekilde yaşanıyor. Sancaktepe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ramazan programı ile her mahallede ramazanın coşkusu yaşanmaya başlandı.

Sancaktepe Belediyesi mahalle aralarında, sokak ve cadde ortasında kurduğu sofralarla halkın ayağına gidiyor. Sokak iftarlarının bir faydası da komşuluk ilişkilerinin yeniden yeşermesine meydan vermesi oluyor. Aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada bir araya geliyor, bu sayede bir kaynaşma zemini oluşuyor.

İftar yemeğinden sonra ise “ramazan etkinlikleri” kapsamında hazırlanan programla halka huzurlu ve keyifli bir şenlik sunuluyor. Semazen gösterisi eşliğinde sunulan Tasavvuf Musikisi ile devam edecek programlara  değişik sanatçıların okuduğu ilahiler iftar programına renk katacak.

 

İftar buluşmasına Belediye Başkanı İsmail Erdem,  Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak.

“Ramazan Şenlikleri”

Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı   “Ramazan Şenlikleri” ile devam ediyor. Her gün bir mahalleye gidecek olan şenlik kervanı geçen sene olduğu gibi bu yıl da Sancaktepe’li çocukların ilgi odağı olacak.

Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği “Ramazan Şenlikleri” programı her gün bir mahallede olmak üzere 19 gün süreyle devam edecek.  Çocuklara yönelik Karagöz, İllüzyon, Ortaoyunu, Akrobasi-Jonklör, Ateşbaz, Palyaço, Nasrettin Hoca, Keloğlan İbiş,  Curcunabaz, Uzun Adam gösterileri ve çocuk yarışmaları ile çocukların ilgi odağı olacak.

 

Sancaktepe Belediyesi, düzenlediği programla  her mahallede herkese açık olan sokak iftarları sonrası yapılan şenliklerle  Sancaktepe’lilere Ramazan ayı coşkusunu yaşatacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —