Tarih: 11.11.2014 03:06

BEYLİKDÜZÜ ATATÜRK?Ü LATİFE?NİN AĞZINDAN DİNLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

 Beylikdüzü halkı bir tarihe tanıklık etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek eşi olan Latife’yi sahnede canlandıran Dilek Türker, 100 yıl öncesinden günümüze seslenerek, tarihe sahnede hayat verdi. Nezihe Araz’ın yazdığı ve Hakan Altıner’in yönettiği Mustafa Kemal’le Bin Gün - Latife adlı tek kişilik oyun Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanı ile küllerinden silkinen bir milleti ve yeniden doğuşu sahneye taşıdı.
 
“O Koskoca Bir Mustafa Kemal, Buyruğu Sadece Kendinden Alır”
 
Oyunda, tarih içerisinde gelgitler yaşayan Latife, kâh eski günlere giderek Atatürk’le yaşadığı anları hatırladı, kâh günümüze dönüp yaptığı hataları yorumladı. Cumhuriyet’in ilanına tanıklık eden Latife, Mustafa Kemal Paşa’nın ne kadar duyarlı, duygusal, sabırlı, akıllı ve kibar olduğunu izleyenlere bir bir anlattı. Latife’yi büyük bir ustalıkla canlandıran Dilek Türker’in geçmişe gidip geldiği anlarda söylediği, “O koskoca bir Mustafa Kemal, buyruğu sadece kendinden alır” sözü ayakta alkışlandı. 
 
“Emanetin Her Daim Bekçisiyiz”
 
Dekor, müzik ve kıyafetle o günlerin atmosferini izleyicilere aktaran oyun içerisinde vatandaşlar, Latife’nin Atatürk’e olan aşkını büyük bir hayranlıkla izledi. Oyunun sonunda seyircilerin yoğun ilgisine teşekkür eden Türker, “Sanatçının daveti halkın çığlığıdır. Sizler benim her daim yüreğimdesiniz. Atatürk’ün bizlere bıraktığı emanetin her zaman bekçisi olacağız” dedi. 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —