YEREL HABER

YEREL HABER Haberleri
YEREL HABER 28.05.2014 07:50:00 138 0
Haberi Sesli Oku

BAŞİSKELE?DE ÖĞRENME ŞENLİĞİ

BAŞİSKELE?DE ÖĞRENME ŞENLİĞİ

"Öğrenme Şenlikleri" uygulaması Başiskele`de 2. Kez yapıldı.

 Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin sosyo-kültürel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye`ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen  "Öğrenme Şenlikleri" uygulaması Başiskele`de 2. Kez yapıldı.
 
Başiskele Kaymakamlığı meydanında düzenlenen programa Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya ve Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Gazi Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Halk Eğitim Müdürü Fuat Şahin ve okul müdürleri katıldı.
 
Şenliklerin yapıldığı kaymakamlık alanında stant açan kurumlar misafirlere kısa eğitimler verdi. Başiskele Belediyesi standında görevlendirilen Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ve Yuvacık Su yetkilileri yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
 
 “ EN KOLAY ULAŞABİLDİĞİMİZ ŞEY BİLGİDİR”
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda ilk söz alan Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya Teknolojinin hızlı gelişiminin eğitimi olumlu yansıdığını, eskiden sadece okul ortamında eğitim öğretim sağlanırken günümüzde eğitim her yere taşmıştır. En kolay ulaşabildiğimiz bilgi olmuştur. Öğrenme, kuşkusuz hayat boyu devam eden bir süreçtir. Burada gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle bunu bir kez daha fark edeceksiniz dedi.
 
Başiskele Kaymakamı Ali Partal ise konuşmasında bu yılda stantlarımızı oluşturduk ve şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu şenliğin gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi.
 
2 günlük şenlik kapsamında Başiskele Belediyesi’nin çevre bilgilendirme ve Kültürel Faaliyetlerinin yanı sıra Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hırsızlık ve dolandırıcılıkla ilgili ve trafikle ilgili eğitimleri, aile eğitimi, ilkyardım eğitimi, organ bağışı, hasta hakları, sağlıklı beslenme, okulların ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün etkinlikleri vatandaşlara anlatılacak.
 
İlçe Protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen açılışın ardından Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Karşıyaka Tüpraş Çok Programlı Lisesi, Sevgi Anaokulu, Mehmet Süha Uçar Endüstri Meslek Lisesi, İlçe Sağlık ve Tarım Müdürlüğü, Bahçecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Başiskele Belediyesi ve İlçe Müftülüğü stantlar gezildi.  
 


Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, SMA hastalarını ziyaret etti

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir dizi etkinlikle kutlandı

Sancaktepe'de yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı yapıldı

Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı

Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı

ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ

Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi

Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi

Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü