Tarih: 28.05.2014 06:52

Kartepe tarihi mezarlığında uygulamalı ders

Facebook Twitter Linked-in

 Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencileri, epigrafi dersini Maşukiye’deki tarihi kabristanlıkta uygulamalı olarak işledi. Kartepe’de koruma altına alınan kabristanlıkta, sanat tarihi öğrencileri tarihi mezar taşı kitabeleri üzerinde bilimsel çalışma yaptı.

İpek yolunun da geçmiş izlerini taşıyan Kartepe İlçesi’nin tarihi dokusu öğrencilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencileri Kartepe’deki koruma altında olan tarihi Maşukiye Kabristanlığı’nda bilimsel çalışma yaptı. Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlknur Şakar ve Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Tarihi Mekanlar Birim yetkilisi restoratör Fatma Kuşçu nezaretinde Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Lütfü Şeyman ve 9 öğrencisi epigrafi dersini mezarlıkta işledi.

Öğrenciler 1880 yıllarında Kafkaslardan gelen Çerkez göçmenlere ait olan mezarlıktaki tarihi mezar taşlarını fotoğraflarla belgelediler. Öğretmenleri nezaretinde kitabelerin ölçülerini alan ve tarihi mezar taşlarını inceleyen öğrenciler, kitabenin bez üzerine kopyalarını da aldılar. Uygulamalı dersleri kapsamında çalışmalarını kataloglayarak makale hazırlayacak olan öğrenciler, Kartepe Belediyesi yetkililerine kendilerine gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —