Tarih: 19.05.2014 16:02

Vali Yerlikaya`nın 19 Mayıs Atatürk?ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

 Vali Ali Yerlikaya mesajında “İstiklal mücadelemizin meşalesinin tutuşturulduğu 19 Mayıs 1919’da, milletimizin kaderi yeniden şekillenmiştir.
 95 yıl önce bu gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak, İtilaf Devletleri`nin işgaline karşı durmuş ve  Türk Kurtuluş Savaşı`nı başlatmıştır.
Bu yönüyle 19 Mayıs 1919 tarihi; İstiklal mücadelemizin bir sembolüdür. Ayrıca 19 Mayıs; 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı başarıların da kaynağıdır.
Bu özel günün, Türk Gençlerine, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından bayram olarak armağan edilmesi de ATATÜRK’ün gençlerimize verdiği değerin ayrı bir göstergesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi, geleceğimizin teminatı olan siz sevgili gençlere emanet etti. Siz gençlerimizin bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır.
Milletimizin en büyük zenginliği, gücü, umudu; çocuklarımız ve gençlerimizdir, daha büyük, daha güçlü bir devlet ve toplum olma yolunda ülkemiz, emin adımlarla ilerlerken; gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamak gerekmektedir.
Bugün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —