Tarih: 28.11.2012 21:15

`kıyafette özgürlük adımları`

Facebook Twitter Linked-in

 

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:
 
2004’ten bu yana okullarda tek tip önlük ve forma uygulamaların bilgi çağına yakışmayan bir uygulama olduğunu ve buna son verilmesi gerektiğini ifade eden Tüketiciler Birliği, konuyu sürekli takip ederek gündemde tutmuştur. 
 
Çağrılarımız üzerine 2005 yılında Eskişehir’de yapılan pilot uygulama sonucunda serbest kıyafetin iddia edildiği gibi bir problem kaynağı olmadığı aksine eğitimde başarı getirdiği görülmüştü. 
 
Faşizm kalıntısı olan ‘tek tip kıyafet’in öğrencilerin psikoloji ve başarılarını olumsuz yönde etkilediği görüşü birçok psikolog tarafından da dile getirilmektedir. Öğrencinin kendisini en rahat hissettiği kıyafetle okula gitmesi gerektiği konusunda uzmanlar birleşmektedir. Eğitimcilerin de birçoğu tek tip kıyafete karşı olduklarını belirtmektedirler. Öğrenciler de okula her gün aynı ve sevemedikleri formalarıyla gitmek istememektedirler. Tüm bu gerçekler ışığında kıyafet serbestisi geç kalınmış olsa da isabetli bir karardır. 
 
Bilgi çağında önemli olan insanların nasıl giyildiği değildir. Önemli olan öğrencinin kişilik ve entelektüel gelişimidir. Bu gelişim sağlandığında da, ortaya konulan ekonomik eşitsizliklerden kaynaklı sıkıntılar olmayacaktır. Sosyal hayatı içinde, TV ve internet aracılığı ile gören, fark eden ve kendini sahip oldukları ile konumlandırmış bir öğrencinin sorun yaşadığı yer okulu olmayacaktır.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —