KURUMSAL HABERLER

KURUMSAL HABERLER Haberleri
KURUMSAL HABERLER 30.11.2013 13:51:00 177 0
Haberi Sesli Oku

TAGİD üyeleri 19. Dünya Zirvesinde

TAGİD üyeleri 19. Dünya Zirvesinde

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerinin de katılımıyla, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu?nun (TUSKON) İstanbul?da 19`uncusunu düzenlediği Türkiye ? Dünya Ticaret Köprüsü 2013? te Türk işadamlarını dünyanın hemen her ülkesin

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerinin de katılımıyla, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) İstanbul’da 19`uncusunu düzenlediği Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü 2013’ te Türk işadamlarını dünyanın hemen her ülkesinden yabancı işadamları ile buluştu.

ANADOLU’DA İHRACAT YAPAMAYAN FİRMA KALMADI

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde başlayan programa 130 ülkeden bin 450 yabancı, Türkiye’den de bin 500 kişi katıldı. Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü 2013’ün açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı.    Organizasyonun açılış kurdelesini kesen ve TAGİD üyelerinin de katılımı ile gerçekleşen stantları tek tek gezen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, firma sahiplerine başarı dileklerine bulundu. Ticaret Köprüsü’yle çok önemli mesajlar verdiklerini belirten Ekonomi Bakanı Çağlayan, her toplantıda dünyayla biraz daha kaynaştıklarını söyledi. Anadolu’da ihracat yapamayan il kalmadığını ve ihracatın İstanbul’dan Anadolu’ya kaydığını belirten Çağlayan, geçen yıl Türkiye’nin ihracatın katkısıyla yüzde 2,2’lik bir büyüme elde ettiğini kaydetti.    

3 BİN FİRMAYI BİR ARAYA GETİRİYOR

MERAL:3 Bin Firmayı bir Araya Getiriyor Dünya Ticaret köprüsü hakkında değerlendirmede bulunan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, "Bugün, daha önce gıda, inşaat ve tekstil başta olmak üzere farklı sektörler odaklı düzenlenen dünya köprülerinin 19’uncusu için birlikteyiz. Ana temasını gıda, hızlı tüketim mamulleri, tarım ve ilgili makineler olarak belirlediğimiz bu yılki ticaret köprüsü toplam 3 bin uluslararası ve yerel firmayı bir araya getiriyor. Yapılan program sonunda toplam 25 bin iş görüşmesi yapıldı dedi.   

Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü 2013’e Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyesi 5 firma katıldı. Katılımcı firmalardan Eriş Un – Mehmet Ozan GÜNER, TAGİD aracılığı ile bu tür programlarda yer aldığımız için mutluyuz. TAGİD üyesi iş adamları olarak burada birçok firmayı tanıma ve firmalarımız tanıtma şansı yakalamış olduk. Umarım burada olan katılımcı her firma güzel iş bağlantılarıyla ayrılma şansını yakalayabilir. Üyesi olduğumuz Trakya Aktif Genç İş Adamları Derneği ( TAGİD )’e bu programda olmamıza aracı olduğu için teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Genel Sekreteri Nihat BİÇER; Türkiye her geçen gün dünyanın değişik ülkelerinde adında söz ettiriyor. Bu çalışmada TUSKON un büyük katkısı var. 19. Dünya Ticaret Köprüsü programına 140 ülkeden 1500 firma alım yapmak için gelerek Türkiye’den 1500 firma ile 25 bin ikili iş görüşmesi yaptı. Bu iş görüşmeleriyle ilk gün 500 milyon dolarlık anlaşma imzalandı. Bunun anlaşmaların devamı gelecek diyerek; Programa katılan TAGİD üyeleri de iki günde 235 adet ikili iş görüşmesi yaptı dedi. 

Kaymakam Ahmet Karakaya Anneler Günü'nde Şehit Annelerini Ziyaret Etti

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, SMA hastalarını ziyaret etti

Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulundu

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu'nda Görsel Sanatlar Sergisi düzenlendi

Sancaktepe'nin küçük kalpli Geleceğin Yazarları imza günü düzenledi

Sancaktepe'de Epilepsi hastası Buğlem Elif için sosyal dayanışma gecesi düzenlendi

Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma

Sancaktepe'de Alper Yeğin'in ekibi belli oluyor! İşte o isimler...

Selçuk Cebir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Sancaktepe'de Karışık Tost Kitabı etkinliğinde Gazze'ye nakdi yardım sağlandı

Sancaktepe Bil Koleji öğrencilerinden resimli hikaye kitabı

ÖĞRETMENLERDEN SANATÇI GÖZÜYLE DÜNYA’YA BAKIYORUM PROJESİ

Anaokulu öğrencilerinden Annem ve Ben temalı resim sergisi

Sancaktepe'de Sultanlar Ortaokulu mezuniyet töreni düzenledi

Şakir Demir İlkokulu'nun yıl sonu gösterisi büyük ilgi gördü