Tarih: 13.09.2013 12:31

Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Masaya Yatırıldı

Facebook Twitter Linked-in

2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Sultanbeyli Belediyesi’nde akşam yemeği organize edildi. Yemeğe Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, Sultanbeyli Belediyesi Başkan Danışmanları,  Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Sultanbeyli Belediyesi Birim Müdürleri katıldı.
Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak yemekte yaptığı konuşmada, “12 yıllık kesintisiz eğitime geçiş nedeniyle, eğitimde değişim ve dönüşüm süreci yaşanıyor. Bu süreçte okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz bizden desteklerini esirgemediler. Okulların vazgeçilmez unsurlarını fiziki yapılar, eğitim ve kültür konusundaki hizmetler oluşturuyor. Bu hizmetlerinden dolayı belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
"Eğitim seferberliğini ilke edindik"
Daha sonra kürsüye gelen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise yaptığı konuşmada, şimdiye kadar 11 yeni okulun açılışını birlikte yaptıklarını ve belediye başkanlığı döneminin sonuna kadar en az son 20 senede yapılmış okul kadar okul yapmayı arzu ettiklerini dile getirdi. Keskin “Biliyoruz ki büyük uygarlıklar ancak eğitimin baş tacı yapılmasıyla kurulur. Sultanbeyli Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir Sultanbeyli anlayışıyla yola çıktık. İlçemizde artık acil hale gelmiş olan altyapı ve üst yapı çalışmaları her ne kadar daha çok göze görünse de eğitim ve kültür alanında Sultanbeyli’de bir seferberlik oluşturulmasını kendimize ilke edindik” şeklinde konuştu.
 
"Tam bir uyum içinde çalışıyoruz"
Keskin konuşmasında, şimdiye kadar eğitim konusunda Nevşehir Valisi ve Sultanbeyli eski Kaymakamı Mehmet Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak ve eğitim camiası ile tam bir uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi.  Sen ve ben yerine biz düşüncesini merkeze aldıklarını ifade eden Keskin, “Gençlerimiz farklı bir iklimde yetişiyor. İletişim imkanlarıyla dünyadaki her gelişmeden haberdar oluyorlar. Kendi coğrafyalarının dışına çıkabilen büyük hayaller kurabiliyorlar. Biz onların önce iyi bir birey ve vatandaş olmaları, sonrasında hayallerini gerçekleştirmeleri için çaba göstermeliyiz. Başarılarıyla bizleri gururlandırmaları için en nitelikli altyapıyı kurmakla görevliyiz. Onların bu hayallerini şekillendirirken geçmişimizi, köklerimizi ve bizi biz yapan manevi değerlerimizi kılavuz edinmeleri son derece önemli” şeklinde konuştu.
Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe de, şimdiye kadar yapılan hizmetlerde katkıda bulunan herkese teşekkür etti ve “Sultanbeyli bugün 37’inci sıradan 21’inci sıraya gelmişse ve daha da ileriye gidecekse bunda Sayın Belediye Başkanı ve ekibinin, ilçe milli eğitim müdürümüzün, şube müdürlerimizin ve siz okul müdürlerimizin ahenkli çalışması en büyük faktördür” dedi.
Konuşmaların ardından okul müdürleri söz alarak görüşlerini aktardı. Toplantının son bölümünde ise Başkan Keskin, katılımcıların sorularını yanıtladı.  
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —