Şirket Haberleri 14.06.2024 13:18:00 223 0
Haberi Sesli Oku

Arabica Coffee House, kahve atıklarından kozmetik üretimine başlıyor

Arabica Coffee House, kahve atıklarından kozmetik üretimine başlıyor

Arabica Coffee House, kahve atıklarından elde edilen yağ ve un ile kozmetik ürünler üretimine başlıyor.

Arabica Coffee House, kahve posalarından elde edilen kahve yağı ile kozmetik ürünler üretmeye başlıyor. Çevre dostu ve doğal ürünler sunma misyonunu sürdüren firmanın yeni ürün yelpazesinde; kahve yağından üretilen el ve selülit kremleri, peelingler, günlük losyonlar, saç bakım ürünleri, güneş kremleri ve sabunlar bulunacak. Proje, kahve posalarının toplanması, işlenmesi ve yağ ile un üretimi için geliştirilen yenilikçi yöntemlerle ilerliyor.

KAHVE ATIKLARINDAN KOZMETİK ÜRETİLECEK

Kozmetik ürünlerin üretim süreci, kahve posalarının toplanması ve kurutulması ile başlıyor. Kurutulan posalar, ekstraksiyon işlemi ile yağ bileşenlerine ayrıştırılıyor. Elde edilen yağ ve toz bileşenler, uygun koşullarda saklanarak kozmetik üretimde kullanılıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKI SAĞLAYACAK

Arabica Coffee House CEO’su Sertaç Yalçın, bu projenin kahve atıklarının değerlendirilmesiyle çevresel sürdürülebilirliğe ve geri dönüşüme büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

Yalçın; “Kahve sektöründe yıllardır yerli ve milli üretimimizle tüketicilerimize hizmet veriyoruz. Çevre dostu ve doğal ürünler üretme konusundaki adımlarımızı daha da ileriye taşımaya karar verdik. Atık kahve posalarının değerlendirilmesi ile elde edilen kahve yağı ve kahve unu ile yenilikçi kozmetik ürünler geliştirmeye başladık. TÜBİTAK onaylı olarak yürüttüğümüz projemiz sayesinde, kahve atıklarını doğaya zarar vermeden değerlendirerek çevreye katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kahve yağından el ve selülit kremleri, peeling, günlük losyonlar, saç bakım ürünleri, güneş kremi ve sabunlar gibi birçok ürünü, atık kahve posalarından elde edilen bileşenlerle üretiyoruz. Bu projede, atık kahve posalarının toplanması, işlenmesi, yağ ve un üretimi için geliştirilen yöntemler ile ilerliyoruz. Atık yönetimi sürecinde, atıkların doğru şekilde toplanıp işlenmesi için geliştirilen tesisimizde uygun koşullarda depolanacak ve değerli yağ bileşenleri ayrıştırılarak ürünlerimizin temel hammaddeleri elde ediliyor. Çevreye duyarlı ve doğal ürünlerimizle, güzellik ve bakım rutininizi daha sağlıklı bir şekilde tamamlamanızı hedefliyoruz. Haziran ayı itibariyle de üretim aşamalarına başlamayı planlanıyoruz. Doğal güzellik için Arabica Coffee House ailesi olarak yüksek kaliteli ürünlerle yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

SANCAKTEPESES HABER MERKEZİ
 



15. KENT LOKANTASI SANCAKTEPE’DE AÇILDI

Sancaktepe'de Kastamonulular piknik etkinliğinde buluştu

Sancaktepe Canlar Cemevi'nde Lösev Farkındalık Semineri düzenlendi

Sancaktepe'de ilk defa Lösev Farkındalık semineri düzenlendi

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bitlis Valisi oldu

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği yönetiminden başsağlığı ziyareti

İSTANBUL, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

KAS-DER Sancaktepe Şubesi Geleneksel Dernek Pikniğine hazırlanıyor.

Sancaktepe'de 49 Hak Sahibi Tapularına Kavuştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sancaktepe'de öğrencilerle buluştu

Sancaktepe'de 2 okul Avrupa'ya açılıyor

Osmangazi İlkokulu'nda gelenek bozulmadı! 2/E sınıfı yıl sonu sergisi yapıldı

Sancaktepe SAGİHO'da Bilim Fuarı düzenlendi

Sancaktepe'de III. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi

Sancaktepe'de Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi Bilim Fuarı düzenledi